Sinop Kadastro Müdürü Çetin Çakmak Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün 168. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Tam 168 yıldır ülkede tapu ve kadastro hizmetlerinin yürütülmesi görevini üstlenen Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün son yıllarda çok önemli projelere imza attığını ifade eden Sinop Kadastro Müdürü Çetin Çakmak, “Kurumumuz ülkemiz genelinde yılda yaklaşık 7 milyon işlem gerçekleştirerek yaklaşık 20 milyon vatandaşımıza hizmet vermektedir. Kurum çalışanlarımızın gayretli çalışmaları ile bütün yatırımların temelini oluşturan ülke tesis kadastrosunun bitirilmesi projesi sorunlu bölgeler haricinde ülke genelinde tamamlanmıştır” dedi.

Vatandaşlara kaliteli ve hızlı hizmet sunabilmek amacıyla gerçekleştirilen iyileştirme çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Sinop Kadastro Müdürü Çetin Çakmak, Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün 168. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Taşınmazlara yönelik politikaları belirleyen ve yöneten lider kurum olmak vizyonu ve taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etmek, güncellemek ve hizmete sunmak misyonu ile hizmet veren, 168. kuruluş yıldönümünü kutladığımız tapu ve kadastro genel müdürlüğümüz son yıllarda çok önemli projelerini hayata geçirmiş ve yeni projelerini de hayata geçirmeye devam etmektedir. Kurum çalışanlarımızın gayretli çalışmaları ile bütün yatırımların temelini oluşturan ülke tesis kadastrosunun bitirilmesi projesi sorunlu bölgeler haricinde ülke genelinde tamamlanmıştır. genel müdürlüğümüzün önemli projelerinden olan sürekli kurumsal gelişim projesi kapsamında genel müdürlüğümüz merkez teşkilatı, 22 bölge müdürlüğümüz, 81 kadastro müdürlüğümüz ve 977 tapu müdürlüğümüze ISO 9001-2008 kalite belgesi alınmıştır. Tapu ve kadastro genel müdürlüğü kamu kurumları içerisinde bütün birimlerini kalite yönetim sistemine dahil eden kamu kurumu olmuştur. Tapu Müdürlüklerinde istihdam edilen insan kaynağının daha etkin ve verimli kullanılması, hizmetlerin hızlı ve güvenli gerçekleştirilerek vatandaş memnuniyetinin sağlanması amacıyla kurumumuzun kuruluş yıldönümü olan 21.05.2015 tarihinden itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhlerinin tapu kütüğüne işlenmeden salt elektronik ortamda tutulması uygulamasına başlanacaktır. E-haciz uygulaması ile birlikte vatandaş memnuniyetinin artırılması sağlanacaktır. Tapu arşiv bilgi sistemi (TARBİS) projesi ile Arşiv Dairesi Başkanlığında bulunan Osmanlıca tapu kayıtlarının dijital fotoğrafları çekilmek suretiyle bilgisayar ortamına aktarılmıştır. Bu proje ile tarihi belge niteliğindeki tapu kayıtlarının yıpranmasının önüne geçilmiş ve bu kayıtlara bilgisayar ortamında ulaşımı kolaylaşmıştır. Müdürlüklerimizde görev yapan personelimizi yeni bilgilerle donatmak, birikimlerini artırmak ve vatandaşımıza sunulan hizmetin kalite ve verimliliğini artırmak amacıyla 2014 yılında değişik konularda 7 adet eğitim programı düzenlenmiştir.
Bölge müdürlüğümüz ve bağlı tapu ve kadastro müdürlüklerimiz olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonrada vatandaşlarımıza güler yüzlü hızlı ve kaliteli hizmet sunmanın azmi ve gayreti içerisinde olacağız.”

Editör: Vitrin Haber