Sinop İmam Hatip Lisesi mezunları, bu yıl 10.su düzenlenen pilav gününde bir araya geldi.

Sinop İmamhatipliler Derneği (SİMDER) tarafından mezunların kaynaşmasını sağlamak amacıyla Akliman piknik alanında düzenlenen programa, çok sayıda imam hatip mezunu ve Sinop İmam Hatip Lisesi yöneticileri katıldı. 

İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programa katılan eski mezunlar, etkinliğin 'serbest kürsü' bölümünde öğrencilik hatıralarını anlattı. Programda sunuculuğu eski mezunlardan gurbetçi Şirvan Ünal yaptı. SİMDER Başkanı Yüksel Sandalcı, pilav gününün asıl amacının kaynaşmak olduğunu belirterek, programa katılanlara teşekkür etti. Daha sonra da etkinlikte eski mezunlara dernek tarafından hazırlanan pilav ikram edildi.

Bu arada  dernek tarafından gerçekleştirilen ve kadına şiddetin önlenmesini içeren Avrupa Birliği (AB) projeside masaya yatırıldı. Eylül ayında Romanya'dan iade-i ziyaret için gelecek olan proje ortaklarının ağırlanması ile ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

Dernek yöneticilerinden Hüseyin Başoğlu; "Networks Aganst Domestic Violence (Ailede Şiddetin Önlenmesi) ortaklık projesi kapsamında, Almanya, Romanya Türkiye ortaklığı ile hazırlanan projenin ikinci aşaması olarak SİMDER üyeleri 05 Mayıs- 10 Mayıs 2012 tarihleri arasında Romanyaya gitmişti. Romanya'da eilede şiddetin önlenmesi adına yapılan çalışmaları gördük ve inceledik.  Aile içi şiddet dünyanın her yerinde karşılaşılabilecek bir sorun. Bunu net olarak biliyoruz. Çözüm yolları yine o toplumun bireylerinin görevi ve bizleri üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.
Editör: Vitrin Haber