Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Girişimcilik Kursunu başarı ile bitiren hükümlü tutuklulara belge dağıtım töreni düzenlendi. Programda ayrıca hükümlüler tarafından Mahkumluk zor zanaat isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu salonunda gerçekleştirilen programa Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Aykut Balcı, Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özer Duman, Kurum 2. Müdürleri, Resmi kurumların müdürleri, çok sayıda kurum personeli ve 250 tutuklu hükümlü katıldı.

Programda ilk olarak, KOSGEB Sinop Şubesi tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimine katılan ve eğitimi başarı ile tamamlayan 50 hükümlü ve tutukluya başarı belgeleri verildi. Hükümlülere başarı belgeleri Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ve Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya tarafından takdim edildi. 

Belge dağıtım töreni ardından bir konuşma yapan Sinop KOSGEB İl Müdür Vekili Mustafa Bayrak, girişimcilik kursu belgesi ile hükümlülerin tahliye sonrasına hazırlanması için büyük bir adım atıldığını söyledi. Bayrak; “Hükümlülerin sosyal yaşama yeniden kazandırılması hepimizin ortak görevidir. Üreten bir toplum olmak için gereken profesyonel koşulların oluşturulmasında bu gibi eğitimlerin çok önemi vardır. İlerleyen süreçte bu eğitimlerimiz aralıksız devam edecektir. Bizlere bu imkanı veren başta Cumhuriyet Başsavcımız Ozan Kaya ve Kurum Müdürü Özer Duman olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederim’ dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından hükümlü Alican Korkmaz tarafından kendi yazdığı vatan isimli şiir ve 31 Mart 2015 tarihinde elim terör saldırısı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına yazdığı şiirleri seslendirildi. Okunan şiirlerde salonda bulunan dinleyicilerin duygulandığı ve gözyaşlarına hakim olamadığı anlar yaşandı.

Programın sonraki bölümünde, kurum personeli Eyyüp Sarban’ın çalıştırıp oynadığı, hükümlü tutuklulardan oluşan tiyatro ekibi tarafından, Mahkumluk zor zanaat isimli tiyatro oyunu sergilendi. İki perde şeklinde oynanan oyun hükümlü tutuklular ve salonda bulununlar tarafından ilgi ile izlenirken, zaman zaman duygusal zaman zaman ise yüzlerde tebessümlerin olduğu anların yaşandığı gözlerden kaçmadı.. Gerek sahne dekoru, oyuncu kostümleri gerekse de sahne performansı bakımından büyük beğeni toplayan oyunun final sahnesinde salonda bulunan katılımcılar oyunu ayakta alkışladı.

Tiyatro gösterisi ardından Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya tarafından tiyatro kursuna katılan hükümlü ve tutuklulara Tiyatro Kursu Başarı Belgeleri verildi. Program Sinop İline yeni atanan Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’ya Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya tarafından ceza infaz kurumunda yapılan el sanatı bir tablonun takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber