Eğitim-Sen Sinop Şubesi, katıldıkları bir eylem nedeniyle il genelinde idari ve disiplin cezaları alan eğitimcilere destek olmak amacıyla imza kampanyası ve oturma eylemi düzenledi.

Yaklaşık iki hafta boyunca devam eden eylemde Eğitim-Sen Sinop şubesi yönetimi şehir kulübü önünde açılan stantta meslektaşlarına verilen cezaların iptali için imza topladı. Bunun yanında sendika üyeleri verilen cezaları protesto etmek amacıyla oturma eylemi düzenledi. Her gün 16 ila 18 saatleri arasında düzenlenen eylemin dün itibari ile sona erdiğini bildiren Sinop Eğitim Sen Şube Başkanı Hakan Eker, tüm Sinop halkına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Eker; “Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı uygulamalar karşısında, verdiğimiz hukuk mücadelesinin yanında kamuoyu oluşturmak ve Sinop yerelinde bir farkındalık oluşturmak için,  yaklaşık iki haftayı kapsayacak şekilde, şehrimizin Uğur Mumcu Meydanı’nda tamamen barışçıl ve mümkün olduğunca çevreye rahatsızlık vermeden, “oturma eylemi ve imza kampanyası “ düzenledik. Kampanyamız bugün itibariyle sona ermiştir. 
Topladığımız imzaları Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığına göndereceğiz. Yerel yetkililerin verdiği cezalar, bize göre hukuksuzdur. Bakanlık düzeyinde yapılacak incelemelerde bu ceza ve idari uygulamaların düzeltileceğinden kuşkumuz yoktur. 

Düzenlediğimiz kampanyayla, Sinop halkı, gerek imzalarıyla gerekse moral açıdan destek vererek Öğretmenine Sahip çıkmıştır. Bu vesileyle imza atan ya da atmayan tüm Sinoplu dostlarımıza teşekkür ederiz. Süreç içinde istemeden de olsa rahatsızlık verdiğimiz dostlarımızdan da özür dileriz. 

Eğitim Sen üye ve yöneticilerine yönelik her türlü baskıya, soruşturma ve sürgünlere karşı bugüne kadar nasıl mücadele ettiysek, bugünden sonra da aynı kararlılıkla örgütsel ve hukuksal mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

 
Editör: Vitrin Haber