Sinop Belediyesi tarafından Doğalgaz yapım işini üstlenen firmaya yaptırılarak belediyenin işletmesine sunulan, asfalt plentinde deneme üretimine başlandı. Saate 60 ton asfalt üretimi yapabilen tesis resmi olarak 28 Kasım’da açılacak.

Sinop Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü arazisinde kurulu bulunan asfalt plentinde ilk üretim yapıldı. İlk etapta deneme üretimlerinin gerçekleştirildiği tesis ile Sinop’ta var olan asfalt sorunun ortadan kaldırılması hedefleniyor. Asfalt deneme üretimlerini inceleyen Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’a kazandırılan asfalt plenti ile birlikte 3-4 sene içerisinde Sinop'ta asfaltın girmediği hiç bir yolun kalmayacağını söyledi. Ergül; “Bugün hep birlikte tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Bu zamana kadar hiç olmamış Sinop'ta ilk defa Sinop Belediyesi olarak bir asfalt plentine sahip oluyoruz. Bu çok sevindirici bir şey. Ben de dahil olmak üzere hepimiz zaman zaman yollarımızdan şikayetçi oluyoruz. Delikler oluyor, bozulmalar oluyor. Tabi bu asfalt enteresan bir şey her yerden temin edemiyoruz. Ancak Karayolları, İl Özel İdaresi veya müteahhitlik gibi gruplar bize destek olduğunda onlardan yardım aldığımızda işte biz bunları yapabiliyoruz. Birde paket asfalt kullanıyoruz. Onunda hem temini çok zor hem de çok pahalı. Bugün itibariyle ve bundan sonraki dönemlerde inşallah biz hiç kimseden böyle bir talepte bulunmadan kendi asfaltımızı kendimiz üreteceğiz. Dolayısıyla şu 3-4 senelik süreç içerisinde Sinop'ta asfaltın girmediği olmadığı hiç bir yolumuz kalmamış olacak. Bu da tabi hem Sinop Belediyesi adına sevindirici ve gurur verici hem de Sinop adına da çok güzel bir şey. Bundan sonra Sinop'ta çamurlu yol, delikli yol kavramı bitmiş olacak. Kendi asfaltımızı kendimiz üreteceğiz ve daha güzel bir Sinop daha yaşanılabilir bir Sinop içinde ilk adımı atmış olacağız. Bizler inşallah asfalt plenti ve makine ikmal tesisimizi 28 Kasım’da resmen açacağız. İnşallah o zaman Sinopluları da buraya davet edeceğiz” dedi.
SİNOP’UN BU TESİSE İHTİYACI VARDI
Tesisin Sinop Belediyesi tarafından, doğalgaz yapım işini üstlenen firmaya yaptırıldığını söyleyen Belediye Başkanı Baki Ergül, bu vesile ile Sinop’un büyük bir ihtiyacının da giderildiğini belirtti. Ergül; “Doğalgaz çalışmalarının yapımıyla ilgili bir tek şartım oldu. Doğalgaz yapacak olan firmaya dedim ki ‘iki tane alternatifiniz var. Bir, doğalgaz platformunu siz kazarsınız ben gelirim kazdığınız yeri asfalt yaparım. İki, her şeyi siz yaparsınız ama benim asfaltımı bozduğunuzda kendi asfaltım gibi asfalt isterim.’ Tabi firma için ikinci seçenek çok zor. Benim birinci teklifime makul yaklaştılar. Onlara da teşekkür ediyorum. Bir asfalt plenti kazanmış olduk bu vesileyle. Onlar Asfalt plentini kurdu işletmesi ise Sinop Belediyesi'ne ait oldu. Biliyorsunuz şu anda hükümet konağı önünden sahile inen yolda kaldırım çalışmaları yapıyoruz. Bu alanda doğalgaz hattımız geçiyor, elektrik ve telefon hatları geçiyor. Dolayısıyla modern bir kent olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz. Kurulan asfalt plentimiz sayesinde de onarım işi yapılan bölgelerimizde asfaltlama hizmetlerimiz hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülecektir” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber