Sinop'ta bayram denetimlerini sıklaştıran polis ve jandarma ekipleri ceza yerine çikolata ikramı yaparak sürücüleri uyardı.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri bayram öncesinde yaptıkları denetimlerde aşırı hız, dikkatsizlik ve yorgunluktan kaynaklanan kazalara dikkat çekti. Sürücüleri emniyet kemeri, hız, ön koltuğa çocuk bindirilmemesi ve fazla yolcu taşınmaması konusunda uyardı. 

Bayram süresince de belirli noktalarda sürücüleri durduran bölge trafik ekipleri, sürücülere çikolata ve kolonya ikram ederek bayramlarını kutladı. 

Sinop Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Yaşar Kaya, kazaların aşırı hız ve dikkatsizlikten kaynaklandığını belirterek trafikte dikkatli olunmasını isteyerek, bayramın acıya dönüşmemesi temennisinde bulundu. Ceza yerine ikramla karşılaşan sürücüler ise trafik ekiplerinin uygulamasından dolayı memnun kaldıklarını söyledi.

JANDARMA'DAN BAYRAM MESAİSİ

Sinop'ta Ramazan Bayramı boyunca jandarma ekipleri, kontrol noktalarında vatandaşlara şeker ve kolonya ikram ederek, bayramlarını kutladı.

Bayramda üzücü trafik kazalarının yaşanmaması, vatandaşın bayramı bayram tadında kutlaması için bayram boyunca jandarma trafik ekipleri kontrollerini sıklaştırdı. Bayram süresince Sinop genelinde vatandaşın huzuru için jandarma trafik ekipleri mesai yaptı.

Kontrollerde amacın vatandaşa ceza yazmak olmadığını belirten yetkililer, amaçlarının vatandaşı bilinçlendirerek istenmeyen üzücü olayların önüne geçmek olduğunu söyledi. Ayrıca yapılan kontrollerde bayramın ruhuna uygun olarak tüm vatandaşlara kolonya ve şeker ikram edildi. Vatandaşlarda bu uygulamadan oldukça memnun kaldı. 

Jandarma ekipleri, yaptıkları bayram kutlamasının yanı sıra, emniyet kemeri takmayan sürücü ve yolcuları da uyardı. Bayram nedeniyle yolların yoğun olduğunu vurgulayan ekipler, bayram tatilinin başlamasıyla birlikte yaşanan kazalara yenilerinin eklenmemesi için hız sınırının aşılmaması ve hatalı sollama yapılmaması konusunda da uyarılarda bulundu.


Editör: Vitrin Haber