İlimiz Merkezine bağlı Eymir Köyü Kazlı Mahallesi sakinleri el birliği ile mahallelerine bir cami ve lojmanı dışarıdan destek almadan yaptırdı. Mahalle halkı şimdi mevcut camileri için bir minare yapılması için kolları sıvadı. Mahalleli minare yapılabilmesi için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Merkez Eymir Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Gözükara, kendi imkanları ile yaptırdıkları cami ve lojmandan sonra minare yapımı için yardıma ihtiyaçları oluğunu belirterek şunları söyledi; “Sinop Merkez Eymir Köyü Kazlı Mahallesi halkı olarak bizler şuan mahallede ikamet eden 8 haneyiz. Kazlı Mahallesindeki Camiimizde İmamımız mevcuttur. Köy halkı olarak çoğunlukla Köy’de çiftçilik yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Bir kısmımız da emekli olup zor şartlar altında geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz.

Bizler mahalle halkı olarak camimizi ve lojmanımızı hiçbir yerden destek almadan yaptırdık. Camimizi yaptırabilmek için yeri geldi ambardaki yiyeceğimiz olan buğdayımızı ve hayvanlarımızın yiyeceği olan arpa yulaflarımızı sattık camimizin yarım kalan işlerini tamamladık. Lojmanımızın ve camimizin tüm işçiliğini yine imece usulü kendimiz yaptık. Camimizin olduğu yer kayalık bir zeminde bulunması nedeniyle çoğu zaman kazmanın ucu ile kırdık. Usta çalıştıracak maddi imkânımız yok kırıcı tutup kayaları kırdırmaya da maddi gücümüz yoktu.  Sağ olsunlar Özel İdare Müdürlüğü camimizin yolunu yaptı. Şadırvanımızı da yine kendi imkânlarımızla daha yeni tamamladık. Gerçekten bu işleri imece usulü yaparken çok acıklı hikâyelerimiz var bizim.

Şimdi ise sıra geldi camimizin minaresine. Ancak bu minare yapımını tamamlayacak maddi gücümüz kalmadı bu yüzden çok zor durumdayız. Camiimiz minaresiz olmayacağı da bir gerçektir.

MİNARE 19 BİN TL
Ben Merkez Eymir Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı olarak Minare yapımıyla ilgili bir Firma Yetkilisiyle yaptığım görüşmeler neticesinde pazarlıklar sonucu bu işin 19.000-TL ye bitirilebileceğini öğrenmiş ve pazarlık yapmış bulunmaktayım.

Yine bu konuyla ilgili Sinop Valiliğinden de 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında Köy Derneğimiz olarak gerekli iznimizi de almış bulunmaktayız. Yasa kapsamında Ziraat Bankası Sinop Şubesi’nde toplanan yardımların yatırılması için bir hesapta açtık. 

YARDIM BEKLİYORUZ
Sonuç olarak Eymir Köyü Kazlı Mahallesi halkı olarak bizim isteğimiz, hayırsever kardeşlerimizin minare yapımında bize maddi ve manevi yönden destek olmalarıdır. Yardımlarını bekliyoruz. Bağışlar makbuz karşılığı veya Ziraat bankasında açılan hesaba yatırılabilir. Şimdiden yardımda bulunan herkese teşekkür eder, Merkez Eymir Köyü Derneği adına saygılar sunarız.’ İfadelerini kullandı
Dernek Başkanı Gözükara, Sinop Valisi Hasan İpek’ten minare montajı esnasında zemin kırıcı makinesi temini konusunda destek istedi.
Merkez Eymir Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Gözükara, derneklerine bağış yapmak hayırseverler için dernek adına açılan hesap numaralarını ve istenildiğinde iletişime geçilebilecek kişilerin telefon numaralarını paylaştı

Hesap Bilgileri
HESAP NO: 84345511-5001  226-SİNOP
IBAN: TR14 0001 0002 2684 3455 1150 01
HESAP SAHİBİ: SİNOP MERKEZ EYMİR KÖYÜ SOSYAL YARDIMLAŞMAVE DAYANIŞMA DERNEĞİ
HESAP ADI: KAZLI MAHALLESİ CAMİİ MİNARE YAPIMI

İLETİŞİM BİLGİLERİ
HÜSEYİN ŞAHİN
EYMİR KÖYÜ MUHTARI
TELEFON NO: 0532 625 01 70
DERNEK BAŞKANI: MEHMET GÖZÜKARA 
TELEFON NUMARASI: 0530 781 20 05
Editör: Vitrin Haber