Sinop'ta ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararına açılan kermes büyük ilgi görüyor.

Sakarya Caddesi Vakıf Bankası yanında açılan kermeste yöresel yiyeceklerin yanında, el işi ürünler de piyasa fiyatının altında cüzi ücretlerle vatandaşa sunuluyor. Pozitif Düşünce Derneği tarafından geçtiğimiz günlerde açılan kermes pazartesi günü sona erecek. 

Dernek faaliyetleri ve kermes hakkında bilgi veren Pozitif Düşünce Derneği Başkanı Cem Yanık, Sinopluların kısa süreli olarak açılan kermesi kaçırmamalarını istedi. Amaçlarının ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak olduğunu dile getiren Yanık; "İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine destek olmak için yer yıl yaptığımız geleneksel kermesimizin bu yıl dördüncüsünü açtık. Kermesimizde hanım kardeşlerimizin bir yıl boyunca kendi imkanlarıyla fedakarane olarak hazırladıkları el işi ürünler, çeyizlikler, yöresel yiyecekler, pasta ve tatlı çeşitleri Sinoplu hemşerilerimiz ve Sinop'a gezmeye gelen misafirlerimizin beğenisine sunuldu. Bu el emeği göz nuru ürünler ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine katkı ağlamak ile birlikte, tatil sezonuna girildiği şu günlerde, yöresel yemeklerimizin ve el işlerinin ilimize gelen misafirlere de tanıtılması amaçlanmaktadır" dedi. 

Kermeste kampanyalı kitap satışının da yapıldığını dile getiren Yanık; "Eğitime katkı amacıyla hazırlanan kermesimizde, birer kültür hazinesi olan Semerkant Yayınları'na ait kitaplarımızla halkımızı buluşturup tanıştırılması gaye edinilmiştir. Kitaplarımızın arasında, gelirinin tamamı eğitime aktarılacak olan kampanya kitaplarımızda bulunmaktadır. Fiyatı çok cüzi olan kampanya kitaplarımızı da satın alan halkımızın bu hayırlı işe ortak olması temennimizdir" diye konuştu.

Kermese destek olanlara teşekkür eden Pozitif Düşünce Derneği Başkanı Cem Yanık sözlerini şöyle tamamladı; "Bir yönüyle 'Veren el ile alan elin' buluşması anlamına da gelen kermesimizin hazırlanmasında emeği geçen hanım kardeşlerimize, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen dostlarımıza, kermesimizden alış-veriş yapan, ziyaret eden hemşerilerimize, sesimizi halkımıza duyuran siz değerli basın mensuplarımıza ve bizi böyle güzel hayır işlerini yapmaya vesile kılanlara teşekkür ederiz"