Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, "Son zamanlarda temizlik konusunda çok şikayet alıyoruz. İlimizde bulunan resmi kurumların bu konuda gereğini yapmasını bekliyorum” dedi. 

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Oktay, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Nihat Dalgın, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge müdürleri, daire amirleri, ilçe belediye başkanları ve kaymakamlar katıldı. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, “Sinop 40 bin nüfuslu bir il söylemini lütfen bu yaz aylarında biraz aşalım. Çünkü gerçekten bir ilin beş katı nüfusu ağırlaması hem de iki aylık bir sürede çok zor bir şey. Daha çok Sinop’ta yaşayan daire müdürü arkadaşlarıma yapacağım bir uyarı var. Bir kişinin fakir olması ila evinin temiz olması çok farklı şeyler. Şehrimizin alt yapısındaki fakirliği gelen ziyaretçileri memnun etme anlamında baş aktör değil. Dolayısı ile küçük bir il olabiliriz, alt yapımız yetersiz olabilir ama temizliğe dikkat ederek gelen kişilere hijyenik ortamlar sunarak ilimizden memnun ayrılmalarına vesile olabiliriz. Bu çok fazla yatırımda gerektirmeyen bir iş. Sinop’ta özellikle bu üç ayda yoğun ziyaretçi aldığımız dönemde ilimizdeki kurumlarımız, özellikle temizlik konusunda dikkat ederlerse, gereğini yaparlarsa daha iyi olur. Bu şekilde yapıldığında Sinop için bir memnuniyet ortamı sağlar ve sonuçları da çok farklı olur. Son zamanlarda temizlik konusunda çok şikayet alıyoruz. İlimizde bulunan resmi kurumların bu konuda gereğini yapmasını bekliyorum” diye konuştu. 
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı kurum yetkililerinin sunumları ile devam etti.