Yaklaşık 1 buçuk yıldır Sinop’ta görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya dün adliye önünde düzenlenen vedalaşma töreni sonrasında yeni görev yeri olan Giresun iline gitmek üzere Sinop’tan ayrıldı. Duygulu anlar yaşanan vedalaşma törenine Sinop Valisi Kemal Cirit, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop yeni Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Cezaevi Müdürü Özer Duman, çeşitli kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, adliye çalışanları ve cezaevi personelleri katıldı. Burada herkesle tek tek vedalaşan Başsavcı Ozan Kaya oldukça duygulu anlar yaşadı. Halefi Başsavcı Duygu Bayar’la da vedalaşan Başsavcı Ozan Kaya, Bayar’a başarılar diledi. 

VATANDAŞLARIMIZLA İÇ İÇE OLMAYA ÇALIŞTIK

Sinop’ta görev yaptığı 1 buçuk yıl içerisinde vatandaşların adliyeye olan ön yargılarını kırmaya çalıştıklarını söyleyen Başsavcı Ozan Kaya, Sinoplu vatandaşların kendisine olan yaklaşımlarından, bunu başardıklarını anlayabildiklerini belirtti. Kaya; “Sinop’ta görev yaptığımız 1 buçuk yıl içerisinde başlangıçta yapmaya çalıştığımız şey, adliyenin kapılarını vatandaşa açmaktı. Vatandaşlarımızla kucaklaşmaktı. Bunu başarabildiğimize inanıyorum. Daha öncede bahsettiğim gibi ben Sinop’tan razıyım, Allah’ta Sinop’tan razı olsun” dedi. 

ŞUAN İÇİN ÖNCELİĞİMİZ FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELEYE DEVAM ETMEK
Sinop’ta, Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadele anlamında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Başsavcı Ozan Kaya, bundan sonraki süreçte de bu konudaki kararlılıklarına devam edeceklerini belirtti. Kaya; “Şuan için önceliğimiz Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadeleye devam etmektir. Biz 1 buçuk yıldır Sinop ilimizde bu örgütle mücadele konusunda elimizden geleni yaptık. En nihayetinde görüldüğü üzere bu insanlar, devlete, millete kast ettiler, bir darbe teşebbüsünde bulundular. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da muvaffak olamayacaklar. Allah’ın izniyle millet ayakta. Bizlerde ayaktayız. İnşallah bizlerle beraber millet el ele verdikten sonra biz bu işin üstesinden en kısa sürede geleceğiz. Sinop halkına bize gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum. Sinop’un ekmeğini yedik, suyunu içtik. Herkes hakkını helal etsin. İnşallah bir başka yerde karşılaşmak üzere diyorum. Saygılar sunuyorum” diye konuştu. 

Vedalaşma töreninin ardından Başsavcı Ozan Kaya ve eşi Hakim Gülcan Çakır Kaya özel araçları ile Sinop’tan ayrıldı. Kaya’nın Sinop Adliyesinde görevli olan eşi Hakim Gülcan Çakır Kaya’da HSYK’nın aynı kararnamesi ile Giresun hakimliğine atandı.
Editör: Vitrin Haber