Antalya Cumhuriyet Meydanında düzenlenen ve 51. Ceza Evinin katıldığı geleneksel “Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı”na bu yıl 2. Defa katılan Sinop Cezaevi, fuarın en çok ilgi gören standları arasında yer aldı. Bu yıl içinde birincisi Antalya da düzenlenen ve her yıl sekiz  farklı şehirde yapılan  fuarda satışa sunulan gömlekler, kravatlar ve gemi maketleri yoğun ilgiyle karşılanıp, kısa sürede tükenirken, binlerce sipariş alındı.

‘’Sabır ile sevgiyi, estetik ile şıklığı birleştirmek bizim işimiz’’ sloganı ile üretim yapan Sinop Ceza İnfaz Kurumları standları oldukça yoğun ilgi ile karşılandı. Her yıl 8 farklı şehirde düzenlenen ve üçüncü defa Antalya ’da gerçekleştirilen ve hükümlülerin el emeği göz nuru ürünlerinin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu “22. Ürün ve El Sanatları Fuarı” bu yıl kapılarını Antalya Cumhuriyet Meydanında kurulan görkemli fuar alanında açtı.

ANTALYA’DA 2017 YILININ İLK FUARI
Fuar açılışında bir konuşma yapan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, İşyurtları Kurumunun Antalya da düzenlediği fuarın 2017 yılının ilk fuarı olduğunu söyledi. Yıldırım; “2015 yılında düzenlenen fuarlardan sonra bu yıl üçüncü defa Fuar Antalya’da düzenleniyor. Ceza infaz sistemimiz, insan odaklı bir yaklaşımı benimsemektedir. Ceza infaz kurumlarından salıverilecek bireylerin topluma kazandırılması hedefleniyor. Bu kapsamda infaz sistemimiz suça sürüklenen bireylerin yeniden suça yönelmesini önlemek için her türlü eğitim ve psiko-sosyal çalışmaları yoğun bir şekilde sürdüren bir sistemdir” dedi.

Fuarda, hükümlülerin hayallerini, düşüncelerini, hasret ve özlemlerini nakış nakış işlediği ürünler sergilendi. Sinop Ceza İnfaz Kurumları, kamu- özel sektör işbirliği çerçevesinde faaliyete devam eden  Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan hükümlüler tarafından üretilen gömleklerle ve kravatlarla fuarda büyük beğeni ve ilgi gördü. 

Sinop standını ziyaret eden Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, İşyurtları Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, Antalya Adliyesinde görevli hakim ve Cumhuriyet Başsavcıları ile diğer katılımcılar Sinop standını beğeni ve ilgi ile ziyaret ettiler.
Üretilen gömleklerin ve kravatların  kalitesi konusunda hemfikir olan ziyaretçiler, fiyatların ucuzluğu konusunda şaşkınlıklarını ve memnuniyetlerini ifade ettiler.

SİNOP CEZA İNFAZ KURUMLARIMIZ BİZİM İFTİHARIMIZDIR
Sinop standını ziyaret eden Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Sinop Ceza İnfaz Kurumlarının,  insan odaklı gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla, diğer kurumlara örnek teşkil ettiğini söyledi. Yıldırım; “Ceza İnfaz Kurumlarımız insan odaklı başarılı çalışmalarını her geçen gün artırmaktadır. Sinop Ceza İnfaz Kurumlarımız bizim iftiharımızdır. Başarılı çalışmaları ile çıtayı her geçen gün yükseltiyorlar. Diğer Ceza İnfaz Kurumlarımıza da örnek teşkil ediyorlar. Sinop Ceza İnfaz Kurumları ürettikleri gömlek ve kravatla marka oldular. Üretimdeki başarılarını tanıtım ve pazarlama noktasında da sergiledikleri başarılı grafikle de tamamlayarak, artık tüm piyasada aranır ve talep görür durumdalar. Buda bizi fazlası ile mutlu ediyor. Başta Saygıdeğer Kurum Müdürü olmak üzere tüm personele teşekkür ederim” diye konuştu.
Fuar süresince Sinop Ceza İnfaz Kurumları standını yaklaşık 80 bin kişi ziyaret etti. Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları tarafından fuarda satışa sunulan gömlekler ve kravatların tamamı satılırken, binlerce sipariş alındı.


 
Editör: Vitrin Haber