Heyelan ile etkin mücadele için heyelanı tanıma, heyelanı araştırma ve heyelanı önleme konularında kurumlar arası ortak bir dil oluşturarak işbirliği ve koordinasyonun sağlanması, problemlere karşı daha doğru teknik ve idari çözümler üretilmesi amacıyla düzenlenen eğitimde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Öznur Karaca, Süleyman Demirel Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümden Yrd. Doç. Dr. Osman Uyanık, 19 Mayıs Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümden Yrd. Doç. Dr. Gökhan Demir kendi branşlarında eğitimler verecek. 

Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde gerçekleştirilecek olan eğitim programının açılışında konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, eğitimlerin 3 gün boyunca devam edeceğini belirtti. Ünal; “Bildiğiniz üzere ilimizin ve Karadeniz Bölgesinin yıllardır en büyük problemi olan heyelan; can kayıplarına, konutların ve kamu tesislerinin, tarım arazilerinin, yol ve alt yapı tesislerinin zarar görmesine sebep olmaktadır. Heyelan, turizm ve ticaret sektöründe büyük maddi kayıplara; eğitim, sağlık, ulaşım hizmetlerinde aksaklıklara yol açmaktadır. Bu eğitim programının amacı; heyelan ile etkin mücadele için heyelanı tanıma, heyelanı araştırma ve heyelanı önleme konularında kurumlar arası ortak bir dil oluşturarak işbirliği ve koordinasyonun sağlanması, problemlere karşı daha doğru teknik ve idari çözümler üretilmesidir. 3 gün sürecek eğitim programımızda hocalarımız; Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Sn. Yrd. Doç. Dr. Öznur Karaca, Süleyman Demirel Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümden Sn. Yrd. Doç. Dr. Osman Uyanık, 19 Mayıs Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümden Sn. Yrd. Doç. Dr. Gökhan Demir kendi branşlarında eğitimlerini vereceklerdir. Eğitimin siz değerli katılımcılara faydası olmasını diler, teşekkür ederim” dedi. 

Programın açılışına, Vali Yardımcısı Savaş Ünlü, Çevre Şehircilik Müdürü Oğuzhan Kurt, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Müdürlüğü, Sinop Belediyesi, Sinop Üniversitesi, İl Özel İdare, DSİ, Samsun Karayolları Bölge Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, İlimizde bulunan Zemin etüt firmaları, Teknik personelleri katılım sağladı. 

 
Editör: Vitrin Haber