Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sinop Şubesi adına bir açıklama yapan Şube Başkanı Avukat Yalçın Oğuz, TV NET adlı televizyon kanalında 7 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan “Derin Tarih” isimli programda, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyetinin önemli şahsiyetlerinden Prof. Dr. Afet İnan’a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunulduğu ve bu sözleri sarf edenlerin alenen suç işledikleri belirtildi. Sinop ADD’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına dil uzatan ve sadece onun değil yüce Türk Ulusunun manevi kızı olan, Türk tarihçisi Prof. Dr. Afet İnan hakkında mesnetsiz ve alçakça söz ve iftiralarda bulunan kendini bilmez Süleyman Yeşilyurt ve diğerleri alenen suç işlemişlerdir. 

Atatürk’ü seven ve onun ilkeleri, devrimleri, idealleri peşinde koşan insanları kasten yaralayan, üzen, rencide eden bu kişiler bir taraftan da Atatürk’ ü incitmeyi, küçük düşürmeyi, yıpratmayı ve bu suretle hakaret etmeyi bir yandan da yüce Türk Milletinin değerlerini yok etmeyi amaçlamaktadırlar.

Bunun tek adı vardır. O da halkı “kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suretiyle bölmektir.”
Bu kişiler ve TV kanalı Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ederek Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını, 5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanunu ve Türk Ceza kanunu ihlal etmişlerdir.
Suç işleyen sadece iftiracı bu zat değildir. Aynı zamanda bu zatın iftiralarını yayınlayan TV Net’in sorumlularıdır.
Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bu alçakça olayı gerçekleştiren kişilerin hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını sağlamak amacıyla hem bu kişiler hakkında hem de iftiralarını yayınlayan TV Net sorumluları hakkında ayrıca ADD Genel Merkezince Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”