Sinop Üniversitesi Yeni kampüs alanında yer alan İlahiyat Fakültesi binasının yanındaki arazide gerçekleştirilen törene; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tabak ile Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Üniversite Öğrenci Konsey Başkanı Süleyman Uğur, Fakülte Dekanları, Daire Başkanları, Akademik ve İdari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Şehitler için okunan duanın ardından fidan dikim etkinliği ile alakalı kısa bir açıklama yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, 15 Temmuz şehitlerimizi hayır ve minnetle yâd ettiklerini belirterek, “15 Temmuz gecesi vatanımızın karşı karşıya kaldığı büyük tehlike karşısında cesur ve kararlı bir duruş sergileyerek hayatlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi hatırasını yaşatmak için bir aradayız. Bugün 249 şehidimiz için 249 fidan dikerek onları bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz. Etkinliğimizi düzenleyen Öğrenci Konsey Başkanlığımıza, desteklerinden dolayı Orman İşletme Müdürlüğümüze ve katılan mesai arkadaşlarımız ile öğrencilerimize teşekkür ediyor;  kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum” dedi.

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tabak ile Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, fakülte dekanlarımız, daire başkanlarımız ile akademik ve idari personeli öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi. 
Editör: Vitrin Haber