Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar,  Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi'nin bu gün Sinop'ta törenle halkın ziyaretine açılacağını belirterek, gezici müzenin Çanakkale'de en fazla şehit veren iller arasında yer alan Sinop'tan Karadeniz'e açılacağını söyledi.

Bayar, gazetemizi ziyaret etti 
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar, Vitrinhaber Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ile çalışma ofisinde bir araya gelen Bayar, Özşahin ile uzun süre sohbet etti. Gazete çalışanlarıyla da görüşen Tahsin Bayar, sarı basın kartı müracaatında bulunan ve bekleme süresinde olan bazı gazete çalışanlarının da sorularını yanıtladı. 

Müze bu gün Sinoplularla buluşuyor
BYEGM'nin desteği ile Anadolu'ya açılan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, 3-9 Kasım tarihleri arasında Sinop'ta vatandaşlarla buluşacağını hatırlatan Bayar, bu gün açılışı yapılacak olan gezici müzenin açılışana da gazete çalışanlarını davet etti. Gezici Müze'nin Karadeniz turunun ilk Sinop'tan başlayacağını dile getiren Bayar; "2014 yılı içinde yaklaşık 60 ili ziyaret edecek olan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, 3 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında Karadeniz Bölgesi'nde halkın ziyaretine açılacak. Gezici Müze, 3-9 Kasım tarihleri arasında Sinop'ta, 10-16 Kasım tarihleri arasında Samsun'da, 17-23 Kasım tarihleri arasında Ordu'da, 24-30 Kasım tarihleri arasında Tokat'ta, 01-07 Aralık tarihleri arasında Amasya'da ve 06-14 Aralık tarihleri arasında Çorum'da ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Projenin amacı, yıl içinde Anadolu'yu dolaşarak Çanakkale Zaferinin 100. yılı olan 2015 yılına kadar Çanakkale Savaşlarının önemini ve bu zaferi bize yaşatan kahramanları bütün Türkiye'ye tanıtmak" dedi.

Sinop, Çanakkale'de 1488 şehit verdi
Vitrinhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin'de gezici müzenin turuna Sinop'tan başlamasının oldukça anlamlı olduğunu söyledi. Sinop'un Çanakkale'de verdiği 1488 şehit ile en fazla şehit veren illerin başında geldiğini hatırlatan Özşahin, bu yönüyle daha da anlam kazanan müzenin tüm Sinoplular tarafından gezilmesi tavsiyesinde bulundu. Özşahin, BYEGM Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar'a ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi bugün Valilik önünde saat 11:00'da halkın ziyatine açılacağı belirtildi. Müze 9 Kasım tarihine kadar kapılarını Sinoplulara açık tutacak. 

Editör: Vitrin Haber