Sinop Gençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, KYK Sinop İl Müdürü Adnan Menderes Dümen, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, STK Temsilcileri, Sinoplular ve öğrenciler katıldı. 
 
HAYAT DİPLOMA ALMAKTAN İBARET DEĞİLDİR 
Programda katılımcılara “Oku Düşün ve Uyan” konulu bir konferans veren Eğitimci Yazar Sait Çamlıca, içinde bulunduğumuz çağı anlayabilmek ve çağa ayak uydurabilmek için okumayı asla bırakmamamız gerektiğini belirtti. Okumadan da hiçbir şeyin öğrenilemeyeceğini dile getiren Sait Çamlıca, “Okumayı diploma almak sanmak, bilginin hayatımıza ışık olmasına en büyük engeldir. Diploma insanı meslek sahibi yapar. Okumak, sadece meslek sahibi olmanın bir aracı olmamalı. Okumak ve öğrenmek beşikten mezara kadar devam etmeli” dedi.
 
ÇOK GEZEN Mİ BİLİR ÇOK OKUYAN MI? 
Konuşmasında çok gezen mi bilir, çok okuyan mı bilir meselesine de değinen Sait Çamlıca, “Ne çok gezen ne çok okuyan… Gezerken okuyan bilir. Hem kitaptan hem hayattan alınarak harmanlanan bilgi, yolumuza ışık olur. Bu sebeple hem gezin hem de çok okuyun, hayatı okuyun, hayatı okuyarak anlamlandırın. Böylece özgüveni yüksek başarılı insanlar olursunuz” diye konuştu.
 
ÖMRÜNÜZÜN SONUNA KADAR KİTAP OKUYUN 
Günümüz iletişim çağında bilgiye ulaşmanın çok kolaylaştığını belirten Sait Çamlıca, “Çocukların felsefe düşüncelerini, akımlarını öğrenmek için felsefecilerin hayatlarını öğrenmeye ihtiyaçları yok. Ezberci bir eğitim çocuklarımıza istediğimiz tarih bilincini de kazandırmaz. Asıl olan bilinç vermektir. En önemli soru ise bir insana düşünmek nasıl öğretilir? Daha da önemlisi bir insanın düşünmesi nasıl engellenir? Biz ve Orta Doğu üzerinde oyun yapanların kurdukları en önemli tuzak, düşünmeyen, sorgulamayan insan yapma projeleridir. Ne olursa olsun okuyun. Çünkü okumayı bırakmak, biraz ölmek demektir. Ömrünüzün sonuna kadar kitap okuyun. Bilgi avcısı olun. Aklın dili kalemdir, âlim unutur kalem unutmaz” şeklinde konuştu
 
Eğitimci Yazar Sait Çamlıca konuşmasının ardından, gönüllü olarak sahneye çıkan öğrencilere topluluk karşısında konuşabilme konusunda pratik bilgiler verdi.
 
ÜNİVERSİTEMİZİN İMKÂNLARI ÖĞRENCİLERİMİZİN EMRİNE ÂMADE 
Programın kapanışında konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, konuşmalarından dolayı Eğitimci Yazar Sait Çamlıca’ya teşekkürlerini sundu.
 
Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması ve daha fazla sosyalleşmesi için üniversitenin salonlarının ve kütüphanelerinin öğrencilerin hizmetinde olduğunu belirten Rektör Dalgın, “Öğrencilerimizin kütüphanemizde daha fazla vakit geçirmesi için ücretsiz çay ikramımız mevcut. Ayrıca Üniversitemizin tüm salonları öğrencilerimizin sosyal faaliyetlerde kullanması için var. Bu anlamda Üniversitemizin tüm imkânları öğrencilerimizin emrine âmade. Öğrencilerimizin bu imkânlardan istifade etmelerini temenni ediyorum” dedi.
 
Program sonunda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve KYK Sinop İl Müdürü Adnan Menderes Dümen tarafından Eğitimci Yazar Sait Çamlıca’ya hediye takdim edildi.
Editör: Vitrin Haber