Sinop Üniversitesi tarafından “Yapay Zeka Yol Haritası” Konulu Panel düzenlendi.

Üniversite Sağlıkta Yapay Zeka Öğrenci Kulübü organizasyonunda gerçekleştirilen panelde Yapay zekanın geleceğini şekillendiren en son yenilikler ve ilerlemeler hakkında sunumlar eşliğinde bilgilendirmelerde bulunuldu.

Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen panelde konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, çağımızın en önemli teknolojilerinden biri haline gelen yapay zeka ile hayallerinde ötesinde yenilikler yapılabileceğini söyledi. Taşdemir; “Yapay zeka çağımızın en önemli teknolojilerinden biri haline geldi ve bu alanda büyük hayaller kurun. Hayal etmek, büyük başlangıçların temelidir. Hayalinizdeki projeleri görmek, onları gerçekleştirmenin ilk adımıdır. Bu nedenle, sizlere hayal etmeyi ve bu hayalleri yazmaya teşvik ediyorum. Üniversite olarak, sizlerin potansiyelini ortaya çıkarmak ve geliştirmek için buradayız” dedi.

Panelde daha sonra Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Çakmak, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ozan Filiz, Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Sibel Söğüt, Üretken Çocuklar Derneği İrfan Sivri ve Üretken Çocuklar Derneği Besim Ogelman, Derin Öğrenme Örnek Uygulamaları, Eğitimde Yapay Zeka, Dil Öğrenmede Üretken Yapay Zeka ve Tasarım Odaklı Yapay Zeka konularında sunumlar eşliğinde bilgiler verdi.

Panelde konuşmacılar, yapay zekanın geleceğini şekillendiren en son yenilikler ve ilerlemeler hakkında dikkat çekici sunumlar yaparken, gelecekte yapay zeka teknolojilerinin daha da gelişeceğine ve hali hazırda sağlık, eğitim, iş sağlığı, temel bilimler ve tarım gibi pek çok alanda insanlığın sorununu çözmek için kullanıldığına dikkat çekti.

Katılıcıların ilgiyle takip ettiği panelde özellikle, eğitimde yapay zekanın önemli bir rol oynadığı ve öğrencilere kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunarak onların güçlü yönlerini keşfetmelerine ve zayıf noktalarını geliştirmelerine yardımcı olabileceği vurgulandı.

Ankara Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesinden iş birliği Ankara Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesinden iş birliği

Panele Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: Vitrin Haber Gazetesi