Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu projeler, Tübitak 4006 bilim fuarı sergisinde sergilenmeye başlandı. Sergiyi gezmek isteyenler için serginin 25 Mayıs 2016 tarihine kadar açık olacağı bildirildi.

Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Arslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Demir, Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Lisesi Okul Müdürü Haluk Öztürk, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Öztürk, TÜBİTAK‘ın desteğiyle düzenlenen TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Öztürk; “Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır” dedi. 

26 PROJE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Sergi hakkında bilgiler veren Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Öztürk çeşitli branşlarda eserlerin yer aldığı sergide toplamda 26 projenin sergilendiğini belirtti. Öztürk; “Biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda mühendislik ve teknoloji tasarım alanında 14 proje, fizik alanında 1 proje, dil bilgisi alanında 1 proje, Matematik alanında 4 proje, BİLİŞİM alanında 2 proje, biyoloji alanında 3 proje, sosyal bilimler alanında 1 proje olmak üzere toplam 26 projeyi, 49 öğrencimiz, 25 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmaları ile ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyorum. Bu fuarda proje çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir” diye konuştu. 

YERYÜZÜNDE HİÇBİR İCAT SIFIRDAN VAR OLMAMIŞTIR
Yeryüzünde hiçbir icadın sıfırdan var olmadığının altını çizen Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Öztürk, bu anlamda başarılı çalışmalara imza atan öğrencileri tebrik etti. Öztürk; “Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Değerli konuklar, Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarım gelecek yıllarda TÜBİTAK bilim fuarında daha çok projeyle okulumuzu temsil edebilmeyi temenni ediyorum” dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından sergi açılışı gerçekleştirildi. Sergideki projeleri tek tek dolaşan davetliler projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. TÜBİTAK Bilim Fuarı sergisi yapılan ikramlarla sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber