Fulbright programı kapsamında Üniversite-Sanayi İşbirliği alanında seminerler vermek üzere Amerika’dan Türkiye’ye gelen Prof. Dr. David Kingsbury, Sinop Üniversitesinde  “Üniversite-Sanayi İş Birliği” konusunda konferans verdi. 

Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Gürbüz, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Bayrak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Karakaya, Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Barış Bayraklı ile Kamu ve STK temsilcileri, akademik personel, sanayici ve işadamları ve öğrenciler katıldı.  Programın açılış konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ilerleyen dönemlerde Sinop’u güzel günlerin beklediğini söyledi. Bircan; “Akademisyenlerin akıl terini iş adamlarının alın teriyle birleştirip katma değerler üretmeyi hedefleyen üniversitemiz Sinoplu işadamlarıyla çeşitli platformlarda bir araya gelmiştir. Her ne kadar ilimizde başka şehirlerde olduğu gibi ağır sanayi olmasa da mevcut sanayi ile Meslek Yüksekokulumuz geçmiş dönemlerde güzel projeler ürettiler. Bundan sonrada güzel projelere imza atacaklarına inanıyorum. Bu anlamda Sinop’umuzu güzel günler bekliyor” dedi. 

Rektör Bircan’ın ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Gürbüz kısa bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Rıza Gürbüz, “Sinop, Kastamonu ve Çankırı illeri olarak ortak çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda da KUZKA, Sanayi ve Üniversiteler olarak 2015-2016 yılı içerisinde en az 4 projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu projelerin kaynakları için kamunun imkanları bulunmaktadır” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından Prof. Dr. David Kingsbury; Kamu, Üniversite ve Sanayi İşbirliği konusunda konferans verdi.  David Kingsbury verdiği konferansta Amerika Birleşik Devleti Minnesota Eyaletindeki Kamu, Üniversite ve Sanayi işbirliği konusundaki uygulamaları anlattı. Kingsbury, öğrencilerin yetişmesinde ve sanayilerin gelişmesinde Üniversitelerin büyük rol oynadığını belirterek, daha yakın işbirliği içerinde bulunulması gerektiği üzerinde durdu.
Konferans sonunda Rektör Bircan, konuğu David Kingsbury’a çiçek taktim etti. 
Editör: Vitrin Haber