Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan, İklim Yatırım Fonları (CİF) tarafından finanse edilen ve Dünya Bankası’nın yürütücülüğünü yaptığı Sinop Sarıkum Gölü Tabiatı Koruma Alanı ve Çevresini içeren “Doğa Temelli Çözümler ile Kıyısal Korunan Alanların ve Ekosistemlerin Yönetiminin Geliştirilmesi ve İklim Direngen Kırsal Kalkınma Hususlarının Belirlenmesi Projesinin” Kapanış Çalıştayı gerçekleştirildi.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen Kapanış Çalıştayı’nda, konuşan Vali Dr. Mustafa Özarslan, gelecek nesillere daha yeşil bir Sinop bırakmanın önemini vurgulayarak projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Özarslan’ın konuşması ardından çalıştaya geçildi. Çalıştay kapsamında; Sarıkum Gölü ve çevresinde, iklim değişikliğine bağlı çevresel sorunlar ele alınarak, Sarıkum sulak alan ekosistemi ve deniz kıyısı ekosistemi yönetimi için iyileştirme ve korunan alanların içinde veya yakınında bulunan köyler için fen bilimleri, sosyal bilimler ve iktisadi bilimler açısından üretilecek olan ve iklim değişikliği ile mücadele eden veya iklim değişikliğine adapte olan bir kırsal kalkınma metodolojisinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında devam eden çalışmalar, Sarıkum Köyü içerisinde vatandaşların ürünlerini satabilecekleri Yöresel Ürün Satış Alanı konularında değerlendirmeler yapılarak, istişarelerde bulunuldu.

Sinop'ta 1 araç şarampole yuvarlandı Sinop'ta 1 araç şarampole yuvarlandı

Çalıştaya Vali Dr. Mustafa Özarslan, Belediye Başkan Yardımcısı Önder Serdar Öztürk, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Doğa Koruma Daire Başkanı Hakan Orhan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri ve muhtarlar katıldı. 

Editör: Serhat Özşahin