Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi, Sinop Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Saraciye Sanayiciler Derneğinin destekleriyle, üyelerine yönelik saraciye kursu açtı.

Dernek binasında gerçekleştirilen kurslarda kursiyerler, birbirinden güzel el emeği deri ürünlerin yapımını öğreniyor.
Haftanın 4 günü Halk Eğitim Merkezinde görevli Usta Öğreticiler Esra Nur Yılmaz ve Sevda Dikmen tarafından verilen eğitimlerde kursiyerler, bir yandan deriye şekil verirken bir yandan da yeteneklerini keşfetme imkanı buluyor.

Kursların 22 Haziran tarihine kadar devam edeceğini belirten Usta Öğretici Esra Nur Yılmaz, kendisinin de bir engelli olduğunu ve arkadaşlarına bu kursu veriyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Yılmaz; “Derneğimizde üyelerimize yönelik saraciye kursu açıldı. Burada dernek üyelerimiz, gerçek deriye şekil vermeyi öğreniyorlar. Burada üretimin yaptığımız tüm ürünler el emeği ürünler. Kursumuzda belirlenen müfredat doğrultusunda çeşitli ürünlerin üretimini gerçekleştiriyoruz. Şu anda çanta üretimi yapıyoruz. Bunun haricinde kartlık, gözlük kabı, pasaportluk, anahtarlık ve benzeri ürünlerin yapımını öğreniyor ve yapıyoruz. Ben de bir engelliyim ve burada arkadaşlarıma kurs veriyorum. Bu da beni ayrıca mutlu ediyor” dedi.

ENGELLİ BİREYLERİN İŞ GÜCÜ PİYASALARINA UYGUN BİLGİ VE BECERİYE SAHİP OLMALARINI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ
TSD Sinop Şubesi olarak, engelli bireylerin sosyal hayatın içinde olmalarına katkı sağlayacak her türlü faaliyetin içinde olmaya çalıştıklarını ifade eden TSD Sinop Şubesi Başkanı Murat Karagülmez, açtıkları saraciye kursu ile de engelli bireylerin iş gücü piyasalarına uygun bilgi ve beceriye sahip olmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Karagülmez; “Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi, Sinop Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Saraciye Sanayiciler Derneğinin destekleriyle Sinop’ta bir ilk olan saraciye kursumuzu açmış bulunmaktayız.


Sinop halk eğitim merkezi, TSD Sinop şubesi ile iş birliği halinde engelli bireylerin iş gücü piyasalarına uygun bilgi ve beceriye sahip olmalarını sağlayarak mesleki edinmeleri ile rehabilite olmalarında fayda oluşturmayı amaçladık. İyi bir meslek ile fayda oluşturma duygusu ve buna bağlı çalışma isteği oluşturmak, gelişen mesleki nitelikli kadro ile sektörün dikkatini bireylerimizin yeteneklerini uygulamalarını göstererek bu alanda ekonomiye fayda oluşturacak yeni girişimlerin ve projelerin hayata geçirilmesine vesile olmayı amaçlamaktayız. Türkiye sakatlar derneği Sinop şubesi yönetim kurulunca üyelerimiz adına Sinop’ta ilk olan saraciye kursumuza destek veren saraciye sanayiciler derneği yönetim kuruluna ve deri bağışı yapan sektör iş insani Müslüm Ülker’e destekleri için gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Karagülmez, Kursiyerlerin yaptığı ürünlerin, Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesinin her yıl yaz aylarında açtığı ve hediyelik eşyaların yer aldığı teşhir standında bağış karşılığında satışa sunulacağını belirtti. 

Editör: Merve Yerli