Adıyaman'daki Altınşehir Polis Merkezi'nde bir polis henüz bilinmeyen bir sebepten ötürü cinnet getirdi.

Alınan bilgiye göre saat 20.15 sıralarında cinnet getiren polis memuru S.U.Ş, elindeki beylik tabancasına sarılırken, sağa sola ateş etmeye başladı.

Olayda 8 polis yaralandı. Polis merkezine çok sayıda ambulans sevk edilirken, yaralanan polislerden durumu ağır olan Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Gökhan Özbek ve Polis Merkezi Amiri Kamuran Üçgöl adlı polis memuru hasanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Esnaf Odası Başkanı Haydar Gündoğdu lastikçi esnafıyla buluştu Esnaf Odası Başkanı Haydar Gündoğdu lastikçi esnafıyla buluştu

Olayın faili Polis Memuru S.U.Ş, görevli personel tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili açıklamlarda bulundu; "Bugün saat 20.15 sıralarında, Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapan polis memuru S.U.Ş., kendi beylik silahıyla Polis Merkezi Amiri K.Ü. ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri G.Ö.’yü yaralamıştır. Olayın faili S.U.Ş, etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen Polis Merkezi Amirimiz K.Ü. ve Ekipler Amirimiz G.Ö. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak maalesef şehit olmuştur. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır."

Olayla ilgili geniş çaplı tahkikat sürdürülüyor.

Öte yandan Adıyaman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen Polis Merkezi Amirimiz ve Ekipler Amirimiz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak maalesef şehit olmuştur. Olayda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

Kaynak: igf