Bölgemizdeki tarımsal ve orman ürünlerinin verimliliğini korumak amacıyla Erfelek’te Kahverengi Kokarca ve Gal Arısı Zararlısı Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Sinop Valiliği koordinesinde Erfelek Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda sahada uygulanan kahverengi kokarca ve gal arısı zararlısına yönelik mücadele çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Dr. Mustafa Özarslan, sürdürülebilir tarımsal üretim için, ilgili kurumlarca yapılan bilimsel çalışmalarla kahverengi kokarca ve gal arısı zararlısı ile etkin bir şekilde mücadele etmenin önemini vurgulayarak, bu konuda muhtarları ve üreticileri bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Tarla sürerken çapa makinesine ayağını kaptırdı Tarla sürerken çapa makinesine ayağını kaptırdı

Yoğun katılımla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı kapsamında; Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Uzmanı, Ziraat Yüksek Mühendisi Kaan Altaş tarafından “Kahverengi Kokarca ve Gal Arısı Zararlısına yönelik mekaniksel, biyoteknik ve kimyasal mücadele ile parazit salınımı yöntemleri hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Dr. Mustafa Özarslan, Erfelek Kaymakamı Sercan Yıldız, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Kaynak: Vitrin Haber Gazetesi