Çanakkale, Eskişehir, Şanlıurfa gibi büyük illerde valilik yapan ve geçtiğimiz günlerde AK Partiden memleketi Sinop'ta belediye başkanlığı için aday adaylığını Güngör Azim Tuna, kentteki siyası çalışmalarını ve ziyaretlerini sürdürüyor. Son olarak Vitrinhaber Gazetesini ziyaret eden Güngör Azim Tuna, genel yayın yönetmeni gazeteci Serhat Özşahin ile uzun süre görüştü. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sırasında konuşan Tuna, memleketi Sinop’a bilgi ve birikimini hizmet olarak yansıtmak istediğini yineledi. 

Sinop’un Türkiye’de bir eşi benzerinin olmadığının altını çizen Tuna, kentin hak ettiği belediyecilik hizmetlerine kavuşması gerektiğini dile getirdi. Tuna; “Sinop dünyada da çok sayılı beldelerden biri. Doğduğumuz, büyüdüğümüz, çocukluğumuzun ve gençliğimizin belli bir döneme kadar geçtiği, her bir karışında hatıramızın olduğu bir yer. 36 yıllık devlet görevinden sonra Sinop’un Belediye Başkanlığına talip oldum. Şimdi Sinop’a odaklanma vakti. Birilerini eleştirmek veya bunları tartışmaya açmak gibi bir niyetim yok, ancak daha iyi yerde olmayı hak eden bir ketmimiz var. Sahip olduğumuz yönetim tecrübesi ve liderlikle şehrimizi birlikte yönetmeye hazırlanıyoruz. Belediye Başkanlığı benim nazarımda söz konusu Sinop olunca Valilikten de daha önemli" dedi. 

Sinop’taki kazada 1 kişi yaralandı Sinop’taki kazada 1 kişi yaralandı


Güngör Azim Tuna Kimdir?

Türk Dünyası Çocuk Vakfı kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı, Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı Kurucu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Güngör Azim Tuna, 1964 Sinop Merkez doğumludur, 1986 Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunudur, Hakkari Kaymakam adaylığı, Antalya- Gündoğmuş, Erzurum Uzundere kaymakamlıkları, Kars Vali yardımcılığı, Konya Cihanbeyli Kaymakamlığı (6 yıl) , İngiltere’de 1 yıl lisan ve mesleki eğitim,  İngiltere’de 1 yıl yüksek lisans eğitimi, EPDK Başkan danışmanlığı ve Petrol Piyasası Daire Başkanlığı, İçişleri bakanlığı müsteşar yardımcılığı, Çanakkale, Eskişehir ve Şanlıurfa Valilikleri yapmıştır. Şuanda görevine Merkez Valisi olarak devam etmektedir. Son beş yıl içinde “eğitim” ve “kültür” alanlarında gençlerimize ve çocuklarımıza, topluma yönelik gönüllü faaliyetler yapacak ve devletin yükünü alacak iki vakıf kurmuş ve farklı kesimlerden gönüllü bir ekiple çalışmalarını sürdürmektedir.

Editör: Serhat Özşahin