Sinop İl Müftülüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında yarışmalar düzenlendi.

Ortaokul öğrencileri arasında ezbere şiir okuma, lise öğrencileri arasında resim yapma, üniversite öğrencileri arasında ise fotoğraf çekme kategorilerinde düzenlenen yarışmalara il merkezi ve ilçelerden öğrenciler katıldı.

İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen ezbere şiir okuma ve resim yapma yarışmasında İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah Salman başkanlığında, İl Müftü Yardımcısı Ayşe Gül Gürbüz, İl Müftülüğü Vaizi Mesut Kement, Sinop Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Sibel Dumanlıdağ ve Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen’den  oluşan komisyon karşısında birinci olmak için mücadele ettiler. 

Yarışma öncesi bir konuşma yapan sınav Komisyon Başkanı İl Müftü Yardımcısı Abdullah Salman, tüm öğrencilere başarılar diledi. 

Sinop-Kastamonu yolunda kamyon devrildi Sinop-Kastamonu yolunda kamyon devrildi

Salman; “Diyanet İşleri Başkanlığımız, gençlerimize yönelik yürütülen dini, sosyal ve kültürel içerikli çalışmaların sürekli hale getirilmesi, toplumda milli ve manevi değerlerimize yönelik farkındalık oluşturmak için Türkiye genelinde ortaokul öğrencileri arasında talimatnamede belirtilen 10 şiiri ezbere güzel okuma, lise öğrencileri arasında Çanakkale Ruhu temalı resim yarışması, üniversite öğrencileri arasında da Çanakkale Ruhu temalı fotoğraf yarışması yapılması istenmiştir. Müracaat neticesinde ilçelerde yapılan yarışmada birinci olanlar il finalinde yarışmaya hak kazanmışlardır. Bizler için hepiniz birincisiniz. Lakin yarışma gereği içinizden en güzel şiir okuyanı, en güzel resim yapanı belirlememiz gerekiyor. Hepinize başarılar dilerim” dedi.

Yarışmalar neticesinde komisyon tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ortaokul öğrencileri arasında en güzel şiir okuma birincisi Türkeli İmam Hatip Ortaokulu 6/A sınıfı öğrencisi  Rabia Nisanur Özçelik  il birincisi oldu.

Liseler arası resim yarışmasında Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi 11/C Sınıfı öğrencisi Ahmet Keskin il birincisi oldu. 
Birinci olanlar, hediyelerini İl Müftüsü Paşa Bektaş’ın elinden aldılar. 
 

Editör: Vitrin Haber