İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, atık denim parçalarına yeniden hayat vererek birbirinden şık ve çevre dostu tasarımlar hazırladı. Markaların defolu ve stok fazlası denim ürünlerini değerlendiren genç modacılar, hazırladıkları özel koleksiyonlarla büyük beğeni topladı.

Moda sektöründe kumaş israfının önlenmesi konusunda farkındalığı artırmak amacıyla örnek bir çalışmaya imza atan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, yenilikçi yaklaşımlarıyla dikkat çekti. Öğrenciler, atık denim parçalarına yeniden hayat vererek birbirinden şık ve çevre dostu tasarımlara imza attı.

Üçüncü sınıf öğrencileri; Beril Ortaç, Defne Su Arkalı, Doğa Aral, Ilgar Derin Özgüneş, Mobina Agahi, Münevver Günaylı, Nevşah Liva Tekbalcı, Pegah Farhoomand Tehrani, Yaren Gibyeli ve Yaren İştenoğlu, ‘Moda Tasarım Stüdyosu: Koleksiyon 3’ adlı ders kapsamında tasarımlarını hazırladı. Markaların defolu ve stok fazlası denim ürünlerini değerlendiren genç modacıların bu çalışması, beğeni topladı.

İzmir Ekonomili gençler, akademisyenlerinde yer aldığı jüriye sunum yaptı. Genç tasarımcılar, bu sayede tecrübe edinme ve çevrelerini geliştirme fırsatı da buldu. Proje sonunda seçilen tasarımlar ise 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında markaların İstanbul ve İzmir’de belirlenen mağaza vitrinlerinde sergilenecek. Yine öğrenciler, markalar tarafından belirlenecek sektörel projelerde yer alma fırsatı bulacak.

Ayvalıkgücü taraftarından BŞB Başkanı Akın’a ‘tribüne gel’ çağrısı Ayvalıkgücü taraftarından BŞB Başkanı Akın’a ‘tribüne gel’ çağrısı

İEÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Elif Tekcan, öğrencilerin denim ürün kategorisinde üst dönüşüm yöntemini kullanarak yenilikçi ve zanaat odaklı tasarımlara imza attığını söyleyerek, “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Kalkınma Hedefleri arasında yer alan; nitelikli eğitim, sanayi, yenilikçilik ve altyapı, sürdürebilir şehirler ve topluluklar ile sorumlu üretim ve tüketim ilkelerini önceleyen bu projemizde, öğrencilerimiz başarılarını ortaya koydu. Sağlanan malzemeler, üretim sırasında açığa çıkan tekstil atıklarının değerlendirilmesi hususunda öğrencilerin farkındalık kazanmalarına imkan sağladı. Bu noktada amacımıza ulaştığımız, oldukça yararlı bir çalışma gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim" dedi.

Kaynak: iha