Türkiye, rusya, ve iran yakınlaşmasının gerçekleşmemesi için her yolu denediler. bazen masum canlara kıymak için bombalar patlattılar, bazen uluslararası algı operasyonları yaptılar, bazende ekonomiyi zorladılar. aslında oynanan oyun yüzyıllardır sürüp giden oyunların aynısı, lakin zaman değişti şimdi bilgiye ulaşmak çok kolaylaştığı gibi, yapılan eylemlerin ne tür hesaplar için yapıldığınıda anlayabiliyor aklıselim insanlar. bu sebeptendir'ki oynanan oyunlar hedefine ulaşmıyor. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanları'nın Suriye'de çözüm için Moskova'da gerçekleştirdiği üçlü görüşmeye ilişkin, "ABD'nin davet edilmeyerek dışarda tutulduğunu biliyoruz" dedi. ne o çokmu zorunuza gitti? oynadığınız oyunların herkez farkında.

tabiri caizse argoda bir söz vardır hayvan terli yemiyor diye,  evet kimin kiminle iş tuttuğunu artık tüm dünya biliyor. ey abd sen değilmisin 11 eylül bahanesiyle ülkeleri tehdit eden. olmayan silahları bahane ederek ırakı işgal eden. afganistandaki seçilmiş hükümeti  terörist ilan edip afganistanı tarumar eden.  mısırın seçilmiş cumhurbaşkanı mursiyi al aşşağı ettiren sen değilmisin?. sakın ha 15 temmuz olaylarında parmağım yok deme; sen değilmisin? fetö elebaşısını ülkende koruyan. dünyada nerede bir taşı kaldırsan altından siyonistler ve siz çıkmıyormusunuz? o halde neden zoruna gidiyor? suriyede her şey üç ay gibi sürede hallolabilecekken,deaşı kurup silahlandıran...  terör örgütü pyd ye silah yağdıran sen değilmisin?. hiç zoruna gitmesin abd, artık toplumların ülkelerin gözlerinin içine baka baka söylediğin yalanlara kimse inanmıyor. güçlüyüm istediğimi yaparım diyorsan, yavaş gel derler adama; girdiğin her ülkede viatnam durumuna düştün, ortalığı karıştırıp milyonlarca masum insanların ölmesinden başka bir işe yaramadı özgürlük vaadlerin, tüm dünya biliyor'ki, sen ülkeleri özgürleştirmek için değil, köleleştirmek ve zenginliklerini çalmak için varsın. 

hiç zoruna gitmesin. al başını iki elinin arasına, birazda gerçekten insan olabilmeyi düşün. amerikaya ilk ayak bastığınız günden, bu güne kadar katliam yapmaktan başka bir şey yapmadınız; attığınız her adım, kan ve göz yaşı getirdi. insanlığın ne olduğunu türkiye'ye iyi bakın'da öğrenin. tüm imkansızlara rağmen, insanlığın bekaası için nasıl çaba sarf ediyor. öğrenmek zorunuza gitmesin; çünki bundan sonraki süreçte, söylediğin her yalan için,  başınıza gelecekler zorunuza gitmeye devam edecek....