Havasın da mı suyundan mı bilinmez ancak Ayancık’tan iyi futbolcu yetişiyor. Ayancık futbolcu fabrikası olmaya devam ediyor. Kendi bünyesinden Milli takıma ve Galatasaray ‘a uzun yıllar hizmet etmiş Hakan Ünsal’ı Türk futboluna hediye eden kasaba bir futbolcuyu daha yetiştirmenin gururunu yaşıyor.

Evet, bahsettiğim Futbolcu; Yunus Emre Yıldız.
Yunus, Ayancık alt yapısında futbola başlamış daha sonra yeteneği ile Sinop amatör liginde kendini göstermiş daha sonra alt yapıya önem veren Sinop Tersane spor hocası benimde değerli arkadaşım Tayfun ERTEM’İN ilgisi ve destegi  ile bir yıl önce Tersane Spor’a transfer olmuş, Sinop’ta şampiyon olan takımın kaptanlığını yaparak bölge liginde kendisinden söz ettirmiş, İstanbul’a milli takım için seçilen futbolcular arasında yer almış, Riva’daki seçmelerde Milli takımlar hocaları tarafından havuza ve takibe alınmış olan Yıldız, daha sonra Samsun Spor yöneticileri tarafından transfer edildi.

Bundan sonraki yaşamını Samsun Spor bünyesinde sürdürecek olan Yıldız, daha yolun başında olduğunu unutmadan Sinopluları ve ailesini en iyi şekilde temsil etmek için var gücü ile çalışması gerektiğini bir kez daha hatırlatırım.

Yunus Emre’nin yetişmesinde başta ailesi, emeği geçen hocaları, kulüp başkanları bu haklı gururu yaşayacaklardır.

Yunus Emre’ye yeni takımı Samsun Spor’da başarılar dileriz…