Toplum hayatını kolaylaştırmak için vardır kurumlar. içinde yaşadığımız hayatın dahada yaşanabilir  olması için, oluşturulur toplum düzeni. Hizmetler, insanların günlük hayatını huzur ve sorunsuz yaşaması için yapılır. kanunlarda böyledir. Hayatta her şey, insanların çok daha kaliteli yaşayabilmesi için yapılır!!! yada yapılmalıdır.
 
Ülkemizde son 10 yılda, Cumhuriyet tarihinde 80 yılda yapılan bölünmüş yolun 15 katı yapıldı neredeyse hepimiz bilirizki bir ülkenin kalkınmışlığını yapılan yolların uzunluğu belirler. yapılan her yol tünel köprü kazanılan vakit demektir.
 
Lakin'' bir süredir, gerek sosyal medya, gerekse ulusal basında, ülkemizin bazı şehirlerinde yaşanan, ve toplumda huzursuzluğa yol açan hız tuzakları ile milletimizi ceza manyağına çeviren uygulamaların, halk üzerindeki olumsuz etkisinden sıkça bahsedilmeye başlandığı hepimizce malumdur. 
 
İktidarda bulunan hükümetimizin, ülkeyi bir baştan bir başa duble yollarla donatması, karayolu taşımacılığını  seyahatlerin daha hızlı ve güvenli  olmasını sağlamak içindir. bu sebepten, belediyelere düşen görev ise, şehirlerinden geçen yolların güvenliğini sağlamaktır. bunun için yapmaları gereken hız tuzakları kurmak değil  yayaların can güvenliğini korumak için üst ve alt geçitler yapmaktır. belediyelerin işi ağaçların içine saklanmış hız tabelaları, ve elektronik cihazlarla insanlara ''ceza'' kesmek olmamalıdır. Bunun adı düpe düz soygundur.
 
Seyahat ederken araç kullanan sürücülerin tamamına yakını  bu dertten muzdariptir, yüz yüzon kilometre hızla seyir halindeyken birdenbire yetmiş ve elli kilometre hız tahtidiyle aniden hızınızı düşürmek zorunda kalıyorsunuz  bu yollar amacına uygun kullanılamadıktan sonra pek bir şey ifade etmiyor. güvenlik tedbirleri aracın hızını aniden düşürmekle alınmaz gereken yerlere gerekli geçitleri yapmakla olur.
 
Yetkililere ve ilgili kurumlara duyuru yapıyorum.  bir an evvel bu soyguna dur deyin. halkı huzursuz eden uygulamaların altında ‘’art’’ niyet vardır. belediyeler milleti sağmal inek yerine koymayı bırakıp, asli vazifelerini yapmalıdır.  elinizi çekin milletin cebinden. sizler milleti soymak için değil ,millete hizmet için var olduğunuzu unutmayın. kağnı çağı geçmiştir.  bulunduğunuz çağa ayak uydurun. ülkemizi yönetenler geçit vermez dağları delerken, suyun altından trenleri otomobilleri geçirirken, yapılan yolları tuzaklarınızla, soygunlarınızla, geçilmez hale getirmeyin. gerekli yerlere alt ve üst geçitlerinizi yaparak güvenliği sağlayın. hayır duası alın ‘’küfür’’ değil vesselam…