Yaşlılık ve yaşlılara sunulan hizmetler kitabı ile toplumun önemli bir yarasına parmak basan Sinoplu Uzman Bülent Durgun, ilk baskısı 1999 yılında yayınlanan kitabın devamı niteliğinde olan aynı isimli kitabın ikinci baskısını yaparken bu alanda 16 yılda gelinen noktayı da gözler önüne serdi.

Yalın Kitabevinden çıkan ve 2. Baskısını yapan “Yaşlılık ve yaşlılara sunulan hizmetler” isimli kitabı ile önemli bir sosyal yaraya parmak basan Uzman Bülent Durgun, 20 yılı aşkın süredir Darülaceze kurumunda edindiği bilgi birikimi, tecrübe ve deneyimlerini bu kitapta kamuoyuyla paylaşıyor. 1999 yılında ilk baskısını yapan kitapta bu konuda Türkiye’de yaşanan sorunlar, alınması gereken önlemler ve yapılacak çalışmalar ile ilgili tespitler ve önerilerde bulunulmuştu. 2015 yılında yapılan 2. Baskıda ise kitaba ilaveler yapılarak 16 yılda yaşanan süreçte gelinen nokta ve geliştirilen hizmetler anlatılarak durum tespiti ve makro düzeyde kurulmasını öngördüğü sistem önerilerine yer veriyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Uzman Bülent Durgun, ilk kitabında yaşlılar için evde bakım hizmetleri sunumu ve kurumsal hizmetlerde ev atmosferi ortamının oluşturulması ile yaşlıların yaşam kalitelerinin artırılması için yapılacak çalışmaları kamuoyu ile paylaştığını 16 yıl sonra gelinen noktada bu konularda önemli mesafeler kat edildiğini belirterek kitabın aslında Türkiye’de yaşlılara sunulan hizmetlerin gelişimini göstermesi açısından önemli bir kaynak olduğunun da altını çizdi. Yaşlılığın kaçınılmaz bir süreç olduğunu anlatan Bülent Durgun, yaşlanınca insanların huzurevlerine ya da bakımevlerine muhtaç olmadan ve yaşadıkları çevreden ayrılmak zorunda bırakılmadan hayatlarını toplumla iç içe geçirebilecekleri hizmet modellerine ihtiyaç olduğunu anlatarak “aslında yaşlılarımız o dönemde daha fazla toplumun içinde olmalı yıllardır yaşadıkları sosyal çevreden koparılmadan hayatlarına devam etmeli” diyerek kamuoyuna önemli bir öneride bulundu.

Türkiye’de yaşlılara sunulan hizmetlerle ilgili olarak önemli mesafeler alındığını kaydeden Bülent Durgun, tabi ki daha yapılacak çok şey var ancak gelinen noktada ailenin desteklenerek yaşlısına sahip çıkma bilincinin oluşturulması gerekliliğine dikkat çekti. Gelecek dönemde yapılması gerekenleri de kitabında anlatan Bülent Durgun bu konuda toplumun tamamının ortak hareket etmesi gerektiğini ve herkese büyük görevler düştüğünü belirterek kişinin yaşamına yıllar ekleyebilme çabası kadar yıllarına yaşam katabilmenin de önemini vurguladı.

Yazar Bülent Durgun, Darülacezede geçirdiği 20 yılı aşkın sürenin de bu kitabı yazmasında büyük rol oynadığına dikkat çekerek yaşlıların sadece yaşlılar haftasında değil her zaman bilge kişiler olarak hatırlanmasının önemini anlatarak bu konunun sürekli gündemde kalması gerektiğinin de altını çizdi. Uzman Bülent Durgun’un yalın Kitabevinden çıkardığı Yaşlılık ve yaşlılara sunulan hizmetler isimli kitabı kitapçılarda raflarda yerini aldı.  
Editör: Vitrin Haber