Almanya'da yaşayan Şirvan Ünal, 16 yıldır sigaraya karşı sürdürdüğü mücadele kapsamından sigara içen ve aralarında Almanların da bulunduğu çok sayıda kişiye sigarayı bıraktırdı. Ünal sigaraya karşı gerçekleştirdiği savaşı ömrünün sonuna kadar sürdüreceğini söyledi.

16 yıl önce en yakın arkadaşını sigara yüzünden kaybetmesinin ardından, sigara ile mücadele etmeye başladığını belirten Şirvan Ünal, Almanya'nın çeşitli kentlerinde yılda çok kez düzenlediği kampanyalar ile tiryakileri sigaradan uzaklaştırdığını kaydetti.

Ünal, "Şu ana kadar konu ile ilgili sayısız sinevizyon gösterisi ve konferans verdim. 18 yıl önce kaybettiğim arkadaşımı hatırladıkça sigara bıraktırma azmim daha da artıyor. Sigarayı bıraktığını gördüklerimi bulduğum sponsorlar vasıtası ile Türkiye'ye tatile gönderdim. Çok sayıda Alman'da bu kampanyalardan faydalandı. 46 yıl boyunca sigara içen bir kişiye sigarayı bıraktırdım. Şu ana kadar yüzlerce sigara tiryakisinin hayatından sigarayı çıkartmasına vesile oldum" diye konuştu.

Ayrıca sigaranın sağlığa olan zararları dışında çevreye verdiği tahribata da değinen Şirvan Ünal, Türkiye'de insanların çevreye karşı hassasiyetlerinin azlığından yakınarak, "Türkiye'de sigarayı yere atan bir vatandaşı gördüğümde beni tersler korkusu ile uyaramıyorum. Ama Almanya'da kolaylıkla müdahale edebiliyorum" dedi.

 

Editör: Vitrin Haber