Sinop valiliği tarafından, ülke genelinde alınan korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, çalışmalarına devam ediyor.
22 Mart tarihi itibariyle faaliyetlerine başlayan Vefa Sosyal Destek Grubu, 112, 155 ve 156 numaralı telefonlar üzerinden vatandaşlarımızın  ihtiyaçlarını gideriyor.

Bu doğrultuda, il genelinde kurulan 63 ekipte görevli 410 personel, haber merkezlerine konuyla ilgili vatandaşlardan gelen bin 210 yardım talebine karşılık verirken, 516 vatandaşa maaş çekimi, ilaç alımı, market alışverişi, 694 vatandaşa ise rehberlik hizmeti şeklinde yardımda bulundu.

Valilikçe görevlendirilen ekipler ayrıca, sokağa çıkmaları kısıtlanan 919 vatandaşı ikaz ederek evlerine yönlendirdi. Ekipler, sokağa çıkmaya yasağına uymayan, Boyabat ilçesinde 7, Ayancık’ta 4, Dikmen’de 2, Gerze’de 1 ve Merkez Çobanlar Köyünde 1 olmak üzere toplam 17 vatandaşa idari yaptırım uyguladı. 

Sinop valiliğinden yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasının, Sinop Valiliği tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından hassasiyetle takip edildiği vatandaşların alınan tedbirlere riayet etmelerinin büyük önem taşıdığı bildirildi. 

Editör: Vitrin Haber