Sinop-Boyabat karayolunda Ağustos ayında 7 kişinin ölümüne sebebiyet veren TIR sürücüsü 45 yaşında ki Fazıl Ay, kazadan 5 ay sonra cezaevinde hayatını kaybetti. İddiaya göre TIR sürücüsi kahrından öldü.

Boyabat ilçesinde 2 Ağustos'ta Fazıl Ay'ın kullandığı TIR'ın üzerinde ti iş makinesi karşı yönden gelen Orhan Kemal Yayla'nın (26) kullandığı otomobilin üzerine düşmüştü. Sürücü Yayla, annesi Elmas Yayla (50), kardeşleri Cemile Yayla (21), Nilüfer Tekiner (29) ve kızı Tuğçe (8), Tülay Türkmen (23) ve kızı Yağmur (3) olay yerinde hayatlarını kaybetmişti.

Kaza ardından tutuklanarak Sinop Kapalı Cezaevi'ne konulan Ay iddiaya göre cezaevinde iyice içine kapandı. Çok üzgün olduğu gözlenen ve geceleri uyuyamayan Ay, yemeden içmeden de kesildi. Yaklaşık 7 aydır cezaevinde yatmakta olan Fazıl Ay, üç hafta önce cezaevinde hayatını kaybetti. 

Geçen ay savcılığa gönderdiği mektupta, "Çok ağır bir yükün altındayım, vicdan azabı çekiyorum" belirtilen Ay'ın, hakkında "taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet"ten hazırlanan iddianame mahkemeye verildiği gün öldüğü belirtiliyor.  
Editör: Vitrin Haber