Geçen hafta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Avrupa Sinoplular Derneği'nin (ASİDER) kurucusu ve eski yöneticilerinden Hamza Açıkgöz'ün, 21 Haziran tarihinde ilk kez kutlayacağı doğum günü için sevdiklerini programa davet amacıyla kaleme aldığı mektubu, okuyanları bir kez daha derinden üzdü.     

Geçirdiği kalp krizi sonrası Almanya’nın Dortmund kentinde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Hamza Açıkgöz’ün ani ölümü Avrupa’daki Sinopluları yasa boğmuştu. Avrupa’daki Sinopluların örgütlenmesi ve ASİDER‘in kurulmasında büyük emeği geçen Hamza Açıkgöz, 21 Haziran’da 60. yaş günü kutlayacaktı. Bu yıl hayatında ilk ve son kez kutlayacağını söylediği doğum günü için sevdiklerine davet mektubu yazan Hamza Açıkgöz'ün her bir satırı adeta veda niteliğinde.  

Bu ilk ve son olacak
Hamza Açıkgöz "Kıymetli dostlarım" diyerek başladığı davet mektubunda şu fadelere yer verdi; "Bu evrende iki kapılı bir handa, gece gündüz bize verilen ömrümüz yol aldı ve 60 yıl 60 saniye gibi geçti gitti. Var olmanın ve yaşamın sırrına eremedim. Eğer bu sırra sez erebilmiş ve anlayabilmişseniz; 21.06.2014 Cumartesi günü Saat : 17:00 de verilen oturum yerine geliniz ve bana anlatınız. Bu ilk ve son kez kutladığım doğum günümde siz değerli dostlar, beni teselli edermesiniz? En derin sevgilerimle Hamza Açıkgöz

Bu arada Hamza Açıkgöz mektubunu Ömer Hayyam'a ait olan bir şiirin mısralarıyla son verdi; 

Bu dünyaya kendi isteğimle gelmedim ben;
Şaşkınlıktan başka şeyim artmadı yaşarken. 
Kendi isteğimle de gidiyor değilim şimdi,
Niye geldik kaldık, niye gidiyoruz bilmeden.
Editör: Vitrin Haber