Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal  Yardımlaşma Derneği’nin  (ASİDER), Almanya’nın  İserlohn kentinde düzenlediği iftar yemeği, Avrupa’da yaşayan Sinopluları buluştu.  

DİTİB Merkez Camisi’nin ev sahipliği yaptığı iftara; ASİDER’in Başkanı Ali Çalışkan,  Genel Sekreteri Birol Üstün, Başkan Yardımcıları’ndan Sahra Şahin ile çok sayıda Sinoplu gurbetçi katıldı. 

Oldukça renkli aların yaşandığı iftarda  kısa bir konuşma yapan ASİDER Başkanı Ali Çalışkan,  DİTİB Merkez Camisi Dernek Başkanı Doğan Üstün’e ve Cami’nin Kadın Kolları’na teşekkür ederek Türkiye’de yaşanan terör olaylarına değindi. ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, “Türkiye”den binlerce kilometre uzakta,  ikinci vatanlarımızda Ramazan‘ın, bayramın coşkusunu doyasıya yaşamak istiyoruz. Lakin ülkemizdeki terör saldırıları  Ramazan’ın sevincini bayramın  coşkusunu tam anlamı ile kursağımızda bıraktı.   İstanbul’daki son  terör saldırısı bir kez daha bizlere gösterdi ki, artık terör karşı, herkesin tek yürek olması gerekiyor.  Teröre karşı siyasetten, sivil toplum örgütlerine, meslek kuruluşlarından sokaktaki vatandaşa kadar herkes sesimizi korkmadan gür çıkarmalı. Tek ses olmalı. Bu terör illetine karşı beraber savaş vermeliyiz.

Kaldı ki, bu sadece Türkiye’nin sorunu da değil. Çok değil  bir kaç ay önce Avrupa’nın göbeğinde Fransa’da, Belçika’daki terör saldırıları gerçekleşti.  Tüm dünya, egemen güçler top yekun savaşarak, insanlık suçu işleyen bu terör örgütlerini yaşatmamalı. İnsanlık adına bunu talep ediyoruz.  Bir kez daha masum insanları, güvenlik kuvvetlerini hedef alan terörü  şiddet ile kınıyor ve lanetliyoruz” dedi. 

İftar programı ardından katılımcılar gecenin ilerleyen saatlerine kadar çay sohbetinde hasret giderdi. 


 
Editör: Vitrin Haber