Tüp ve su bayiliği yapan emekli imam Ahmet Zengin, Sinop'ta sahipsiz kedilerin adeta babası oldu. 30 kedinin müdavimi olduğu iş yerinde kedilere lokantalardan temin ettiği atık yemeklerle açık büfe hizmeti veren Ahmet Zengin'in hizmeti 7/24 devam ediyor.

Gece soğukta dışarıda üşümesinler diye dükkanına kediler için mini bir giriş kapısı da yaptıran Sinoplu esnaf Ahmet Zengin'i kediler çok seviyor. Gece girdikleri iş yerinde sabaha kadar üşümekten korunan kediler, sabah olduğunda dışarı çıkıyor, yemek saatlerinde tekrar aynı yere geliyor. 

ŞU AN YAKLAŞIK 30 KEDİYE BAKIYORUM
Kedilere yaklaşık 3 yıldır baktığını belirten Ahmet Zengin, ayrıca evinde de kedisinin olduğunu söyledi. Ahmet Zengin: "Yaklaşık 3 yıldır kedilere bu hizmeti veriyorum. Bir gün vali yardımcısı izine gidiyordu. 'Hocam şu kediye bakar mısın?' dedi. O kediyi aldım depoda besledim. Onun yanına diğer kediler geldiler toplandı. Sayıları giderek arttı. Şu anda yaklaşık 30 kediye bakıyorum. Her gün bakımlarını yapıyorum. Bir nevi açık büfe hizmeti veriyorum. Günde 4-5 kap çıkartıyorum. Hazır yem ve lokantalardan bulabildiğim yemek artıklarını veriyorum" dedi. 

DÜKKANIMI OTEL GİBİ KULLANIYORLAR
Kediler konusunda mahalleliler ile arada anlaşmazlıklar yaşadığını dile getiren Zengin: "Mahalleli ile kedilere bakıyorum diye tatlı bir kavgamız var. Belediye kedi evi verdi. Bende bir tane kendi imkanlarımla yaptım. Birçoğu o evlere gidiyor. Gece dükkanımda da kalanlar var. Gece kalıp sabahları ayrılıyor. Yani dükkanımı sokak kedileri otel gibi kullanıyor. Bu hizmeti vermekten onur duyuyorum. Hayvanlara karşı olması gereken yaklaşımımızı peygamberimizin hayatında da görmekteyiz. İslam Ordusu Uhud seferine gittiği sırada, yol üzerinde yavrularını emziren bir kedi fark edildiğinde, efendimiz kediye zarar verilmemesi için başına bir nöbetçi dikerek bütün orduyu kedinin etrafından geçirmiş ve sefer dönüşü nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenmiştir" diye konuştu. 


 

Editör: Vitrin Haber