Sinoplu Kıvanç Hamdi Kuşüzümü, Lösemi hastası olan oğlu Çınar’ın tedavisinde gerekli olan kök hücre nakli için uygun bir donör arıyor. Kişisel sosyal medya hesabından çağrıda bulunan baba Hamdi Kuşüzümü, vatandaşlara Kızılay kan merkezlerine giderek kök hücre bağışçısı olmaları çağrısında bulundu. Kuşüzümü; “Sevgili büyüklerim ve dostlarım. Lösemi tedavisi gören Oğlum Çınar'ın hastalığı tekrarladı. Kök hücre (ilik) nakli için uygun donör arıyoruz. Aile içi ve yabancı gönüllülerin ilk taramasından uygun donör bulunamadı.

Kızılay kan merkezine giderek 3 tüp kan vererek kök hücre bağışçısı olabilirsiniz. 18-50 yaş arasında olmanız gerekiyor.
Kişiye özel bağışçı olunmuyor. Alınan kan örneğinizden doku tipi tespiti yapılıyor. Test sonuçları kök hücre bankasına aktarılıyor. 
Hasta ile doku tipiniz yüzde100 uyduğunda sizinle iletişime geçiliyor. Yavrumuzun sağlığına kavuşabilmesi için kök hücre bağışçısı olmanızı ve dualarınızı bekliyoruz” dedi.

SİNOP 15 EYLÜL GAZETECİLER CEMİYETİNDEN KÜÇÜK ÇINAR’A DESTEK
Baba Hamdi Kuşüzümü’nün çağrısına kayıtsız kalmayan Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, cemiyet olarak geniş çaplı bir kampanya başlatacaklarını söyledi. Demirel; “Kıvanç Hamdi Kuşüzümü Sinoplu bir kardeşimiz ve Ankara'da yaşıyor. Oğlu Çınar, lösemi hastası ve ilik nakli gerekiyor. Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti olarak önümüzdeki günlerde çok büyük kampanyalar düzenleyecek ve Çınar'ın durumu hakkında sık aralıklarla kamuoyunu bilgilendireceğiz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber