Vatani görevini 1996-1998 yılları arasında Isparta, Bolu 2. Dağ Komanda Tugayı ve Hakkari, Bingöl, Bitlis, Van ve Kuzey Irak'ta komando olarak yapan Sinop Erfelekli çiftçi Yılmaz Gültekin, yaptığı komando inişi ile dosta güven düşmana korku mesajı verdi.  

Erfelek ilçesine bağlı Emirhalil köyünde yaşayan 3 çocuk babası çiftçi Yılmaz Gültekin, bölgede bulunan Kırlangıç tepesine çıkarak yaklaşık 60 metre yükseklikteki uçurumdan komando inişi gerçekleştirdi. 20 yıl önceki komando tecrübesi ile inişi başarıyla gerçekleştiren Gültekin, yere indiğinde açtığı Türk bayrağını öptü ve asker selamı durdu. 


BİZ DEVLETİMİZİN BEKASI İÇİN YAŞAYAN İNSANLARIZ
İnişini 15 Temmuz şehitleri ve komutanları ile tüm silah arkadaşlarının anısına gerçekleştirdiğini belirten Yılmaz Gültekin, şu an askere çağrılması halinde gözünü bile kırpmadan gideceğini söyledi. Gültekin sözlerini şöyle sürdürdü; "Biz geçimimizi çiftçilikle temin ediyoruz. Tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Aynı zamanda milliyetçi insanlarız. Devletimizin bekasını korumak için öğrendiğimiz bilgileri, her zaman lazım olabilir diye bizde saklı. 15 Temmuz'da vatandaşımızın üzerine kurşun sıkan ve Türk ordusunun içine sızan hainleri gördük. 

SÖZ KONUSU VATAN OLUNCA GÖZÜMÜZÜ KIRPMAYIZ

Bizleri yetiştiren komutan Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanı Emre Tayaç. Aynı zamanda gazimiz Eren Ergüner'in de tugay komutanı. Eren kardeşimizin intikamını kardeşlerimiz aldı. Biz şehidimiz Ömer Halis Demir anısına bir komando inişi yapalım istedik. Bu inişi şehitlerimize ve Ömer Halis Demir'e armağan ettik. Ayrıca bu küçük gösteriyi 1. Komando Tugay Kayseri, 2. Dağ Komando Tugay Bolu ve 3. Özel Kuvvetler Komutanı Sayın Zekai Aksakallı ve benim komutanım olan sevgili Tuğgeneral Emre Tayaç'a da armağan ediyorum. Onlar yalnız değiller. Biz her ne kadar çiftçilik yapsak, inşaatlarda çalışsak, ekmeğimizi bir şekilde tedarik etsek de, söz konusu vatanımız, bayrağımız ve yiğit kardeşlerimiz olduğu sürece biz her zaman onların yanındayız ve komutanlarımızın emrindeyiz. Bu ülke sahipsiz değil. Düşman istediği kadar köpekler gibi havlasın, bu ülkede biz varız. Oğuzlar, Meteler, Parslar var. Dağ komandolar var. Binlerce vatan evladı yiğit kardeşlerimiz var. Bir ölür bin diriliriz"


 
Editör: Vitrin Haber