Sinop'un yeni çağ filozofu olarak adlandırılan ve 14 yıl önce 79 yaşında yaşamını yitiren Tarzan Kemal'i kardeşi Rahmi Koca anlattı. 

Sinop Tarzanı ya da Tarzan Kemal lakabıyla anılan Kemal Koca ölümünün üzerinden geçen 14 yıla rağmen hala hafızalardaki yerini koruyor. Yaşadığı yıllarda kentin yeşil ve temiz bir çehre kazanması için sürdürdüğü mücadelesi, geçtiğimiz yıllarda da belgesel filmlerine konu olan Kemal Koca'nın bayram tatili için Sinop'a gelen 87 yaşındaki kardeşi Rahmi Koca ile sohbet ettik. 

Eşi Ülker Koca ve Kızı Oya Koca ile birlikte memlekete geldiğini belirten Rahmi Koca, ağabeyinin bir kıza aşık olması ardından kendini doğaya adadığı söylentilerini yalanladı. Rahmi Koca: "Biz toplam 7 kardeşiz. 7 kardeşten hayatta olan bir tek ben kaldım. Aslen Karaca köylüyüz. Ağabeyim gayet aklı başında bir insandı. 'Aşk yüzünden kafayı yedi' denilen kız, benim küçük kız kardeşimin arkadaşıydı. O hikaye tamamen uydurmaydı. Olayı en basit anlatma yöntemi sanırım böyle bir hikaye uydurmak olurdu. Kendisini doğaya adamasının nedeni, doğayı ve hayvanları çok sevmesiydi. Bir başka neden de kulağında bir rahatsızlık vardı. Bu rahatsızlıkla mücadele etmenin en tabi ve pratik yolu, ona göre kendisini doğaya ve hayvanlara adamaktı. O da öyle yaptı. Hayvanlarla adeta konuşurdu. Hayvana 'Otur buraya ben gelinceye kadar buradan ayrılma' diye komut verse o hayvanı kessen oradan ayrılmazdı. Ağabeyim böyle birisiydi" dedi. 

Sinop'a dair de konuşan Rahmi Koca, Sinop'ta yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Bayramda Sinop'un büyük bir insan ve araç yoğunluğu yaşadığını kaydeden Koca: "Ama yinede gelenler ilimizden mutlu ayrıldılar. Sinop yaşamak için ideal bir yer. Sessiz sakin, insanları konuksever ve çok şirin bir yer. Kıymetini bilmek lazım. Biz Sinop'u çok seviyoruz ve burada olmaktan dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.   

TARZAN KEMAL KİMDİR 

Editör: Vitrin Haber