Sinop'ta barınakta kalan sokak hayvanları için hayvanseverler tarafından başlatılan 'Empati' projesi her geçen gün aldığı destekle büyüyor. Projeye Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş'da destek verdiğini açıkladı.

Polesie TR Oyuncak Fabrikası Yatırım Danışmanı Taner Dinçkurt öncülüğünde başlatılan projenin ilk toplantısı geçtiğimiz hafta Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sönmez, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şubesi görevlileri ve hayvanseverlerin katılımıyla yapılmıştı. İkinci toplantı ise dün Sinop Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. 

Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sönmez, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş, projenin mimarı Taner Dinçkurt, Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aynur Er, Sinop Belediyesi Hayvan Barınağı Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekim Volkan Tuncay ve hayvanseverlerin katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda öncelikli olarak barınakta kalan hayvanların daha iyi şartlarda beslenme konusu masaya yatıldı.

Toplantı ardından heyet Sinop Belediyesine ait barınakta incelemelerde bulunuldu. Barınak içerisinde hangi bölümlerde iyileştirmelerin yapılabileceği yerinde incelerek belirlendi. Proje kapsamında ilk etapta toplanacak yemek artıklarının, barınaktaki mutfakta pişirilerek mama haline getirilmesi kararlaştırıldı.  

İŞE OSB'DEKİ FABRİKALARDAN BAŞLYORUZ
Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sönmez, projenin örnek bir çalışma olacağını söyledi. Sönmez: "Sinop'un güzel insanlarıyla birlikte bu işi halledeceğiz. Özellikle Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) fabrikalardan atık yemekleri toplayarak işe başlayacağız. Bu hafta bunların görüşmeleri yapılacak ve hızlı bir şekilde hareket edeceğiz" dedi. 

FABRİKALAR YEMEK ARTIKLARINI ATMASIN
Projenin mimarı Polesie TR Oyuncak Fabrikası Yatırım Danışmanı Taner Dinçkurt, özellikle fabrikaların yemek artıklarını atmamalarını istedi. Dinçkurt, "Hep beraber buradayız. Artık organizasyon başladı. Bundan sonra Allah'ın izniyle daha iyi olacak. Biz özellikle iş yerlerimizin, fabrikalarımızın yemeklerini atmamalarını rica ediyoruz. Bakın burada çocuklarımız bekliyor. Burada güzel bir alan var. Çalışır hale geldiğinde güzel bir organizasyon olacak" dedi.

Veteriner Hekim Volkan Tuncay ise başlatılan projenin heyecan verici olduğunu dile getirdi. Tuncay: "Bizde Sinop Belediyesi olarak hayvanseverler derneği ve diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte burada yemekleri pişirip mama haline getireceğiz ve onların gıda ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.