Kentin önemli girişimci isimleri arasında yer alan ve 1950 yılında ortaokuldan mezun olması ardından 15 yaşında kotra imalatı yapmak üzere küçük bir işyeri açan Ayhan Demir uzun yıllar Sinop turizmine hizmet etti.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir süredir tedavi gören Ayhan Demir'in 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Demir'in ölümü kentte büyük üzüntüye neden oldu. Ayhan Demir'in cenazesi bugün saat 11:30'da Çukurbağ kent mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Ayhan Demir, uzun yıllar yaptığı tekne modelleri ile Sinop'un ismini dünyaya duyurdu. Yarım asrı geçen sanatkarlık yaşamına 100 binlerce model tekne maketini sığdıran Ayhan Demir'in sadece Amerika'ya yolladığı maket tekne sayısı 10 bini geçti. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2004 yılında Türkiye'de 600 sanatkar arasından ilk 28 kişi arasına girerek bir ödül Ayhan Demir, 2013 yılında Türk kültürünün gelecek nesillere aktarılması ve tanıtılmasına yönelik yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı yine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen tanıtım kartı ile ödüllendirilmişti. 

Editör: Vitrin Haber