Vakfın raporunu kamuoyuyla paylaşan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sinop Şubesi Başkan Vekili Kadir Bilgili, 2020 yılında Nakdi ve Ayni Yardım çatısı altında yaklaşık olarak toplamda 220 bin lira olduğunu söyledi.

SİNOP İLİMİZ VE İLÇELERİNDE YARDIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ
Kurulduğu günden beri ihtiyaç sahibi kişilere yardımda bulunduklarını hatırlatan Bilgili, Sinop İHH olarak Sinop içinde; “ İHH İnsani Yardım Vakfı, yardım faaliyetlerine başladığı 1992 yılından bu yana ülkemizin neresinde olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, zulme uğramış bütün insanlara gerekli insani yardımı ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek için faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyor. 
2020 Pandemi döneminde yer alan Mart ve Aralık ayları içerisinde Sinop il ve ilçelerinde çeşitli alanlarda Vakıf olarak yardımlarda bulunduk.

Bunların 121 bin 100 lirası Nakdi, 56 bin 500 lirasını ise Ayni yardım olarak yaptık.  Aynı zamanda Vakfımız Sinop il ve ilçelerde muhtaç durumdaki çocuk ve kadınlarımıza 430 adet kıyafet yardımı, bin adet gıda kolisi gerçekleştirdik. Bunun dışında Kurban Bayramı ve bayram sonrasında 130 aileye kurban eti dağıtımı gerçekleştirdik. Sinop merkezde 80 aileye düzenli olarak sıcak yemek yardımında bulunuyoruz. Çalışmalarımızı ilimiz geneli dışında Ülkemizin çeşitli illerinde meydana gelen doğal felaketler sonrasında Vakıf olarak acil yardımlarımızı duruma ve ihtiyaca binaen maddi ya da ayni olarak gerçekleştirmekteyiz” dedi.

PANDEMİ DÖNEMİ YASAKLARINDA EVLERE GIDA HİZMETİ VERİLDİ!
Pandemi döneminde de çalıştıklarını belirten Bilgili; “Dünya sorunu haline gelen Covid 19 pandemi sebebiyle ülkemizde meydana gelen sokağa çıkma ve kısıtlama dönemlerinde Vakfımız üyeleri yardıma muhtaç ailelere ekmek ve gıda yardımlarında bulundu.” 
2021 yılında da yardımlarımız her yıl olduğu gibi Sinop ve ilçelerinde hız kesmeden devam edecektir. Sinop ve ilçelerimizdeki tüm bağışçılarımıza ve yardımseverlerimize çok teşekkür ederiz. Bundan sonra da bu zamana kadar olduğu gibi, yapılan yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine güvenli ve en acil şekilde ulaştırma çalışmalarımıza tam gaz devam edeceğiz.”


 

Editör: Vitrin Haber