Sinop'ta barınakta kalan sokak hayvanları için hayvanseverler tarafından başlatılan 'Empati' projesi her geçen gün aldığı destekle büyüyor. Tamamen gönüllülerin başlattığı proje kapsamında, barınakta fiziki imkanlarda çeşitli iyileştirmeler yapılırken, hayvanların gıda ihtiyacını karşılamak için gerekli araç ve gereçler de temin edildi. 

YENİ ARAÇ GEREÇLER BARINAĞA ULAŞTI
Polesie TR Oyuncak Fabrikası Yatırım Danışmanı Taner Dinçkurt öncülüğünde başlatılan proje kapsamında yine Dinçkurt tarafından temin edilen, barınağın ihtiyacı olan soğutucusundan kıyma ve karıştırma makinasına kadar tüm araç-gereçler barınağa ulaştı. Barınaktaki elektrik tesisatının tamamlanması ardından ilk start 4 Ekim'de verilecek. 

UYUM İÇİN YENİ ALAN OLUŞTURULUYOR
Yine barınağa alınacak yeni can dostlarının uyumu için karantina alanı oluşturuluyor. Karantina binası için inşaat çalışması sürüyor. Ayrıca farkındalığı arttırmaya yönelik işyerlerine asılmak üzere stickerlar da bastırıldı.

İLK YEMEKLER BARINAĞA ULAŞTI
Bu arada can dostları için Polesie TR Oyuncak Fabrikası'ndan gönderilen ilk yemekler de barınağa ulaştı. Can dostları gönderilen yemekleri afiyetle tüketti.

Öte yandan hayvanseverler, proje kapsamında temin edilen makinaların düğmesine ilk kez 4 Ekim Hayvanları Koruma gününde basacak.  Projenin yürütücüsü Taner Dinçkurt, tüm hayvansever vatandaşları 4 Ekim tarihinde hayvan barınağına beklediklerini söyledi. 

Sinop Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aynur Er'de projenin heyecan verici olduğunu belirterek, projede yer alan ve destekleyen herkese teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber