Atatürk Anıtı önünde toplanan Sinoplular, Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımızı okudu. 

9’ncu Aile Buluşmasına katılan çok sayıda Sinoplu daha sonra gezi teknesine geçerek hep birlikte gemide akşam yemeği yedi. Sinop Aile Buluşması organizatörlerinden Hayrettin Bozkurt bu konuda yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:“Sinop Aile;  Facebook üzerinden dünyanın dört bir yanındaki Sinopluların oluşturduğu  eski Sinop fotoğrafları grubudur.

Sinop Aile; kentte yaşamış ister hamal ister işadamı yada mesleğini en iyi şekilde yapan doktor, işçi, memur  veya bakkal, kasap, berber, manav, balıkçı gibi esnafların  unutulmuş yaşam öykülerini hatırlatır, yad eder… Kısaca Sinop Aile; kent belleğidir. Dünün unutulmuş insanlarını ve öykülerini bulur, paylaşır. Sinop Aile; Sinoplu’dur!

2010 yılında  Facebook üzerinde kurulan eski Sinop fotoğrafları  grubu kurucuları;  Murat İlkılıç, Özcan Canım, Hayrettin Bozkurt, Zeynel Zeki Özcanoğlu, Mehmet Kasım Coşkun, Mine Batur, Necmiye Örs Direr, İsmail Ulus' tan oluşurken İstanbul' da yaşayan Nihat Önder ve Salih Günöz' de grubun aktif üyeleri. 
Her yıl temmuz ayının üçüncü  Cumartesi günü buluşan grup seneye, 10. yıl buluşması için şimdilik vedalaştı. 

Haber: Hikmet Kurada / Sinop
 
 
Editör: Vitrin Haber