Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve Aydınlıkçı hareketin ablası olarak bilinen 66 yaşında ki Sevim Konukman, memleketi Sinop'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Ulusal Kanal ekranlarından tanınan ve aynı zamanda emekli öğretmen olan Konukman'ı son yolculuğuna dostları ve sevenleri uğurladı. Alaaddin Camisi'ne getirelin Sevim Konukman için burada cenaze namazı kılındı. Namaza; Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Sevim Konukman'ın kardeşi Ulusal Kanal Genel Müdürü Turan Özlü, Konukman'ın eşi emekli emniyet müdürü Adnan Konukman, STK ve siyasi parti temsilcileri ile Sevim Konukman'ın çok sayıda seveni katıldı. 

Konukman kılınan cenaze namazı ardından, Çukurbağ mezarlığında göz yaşları arasında toprağa verildi. Mezarlık çıkışında Sevim Konukman'ın eşi emekli emniyet müdürü Adnan Konukman ile kardeşi Turan Özlü baş sağlığı dileklerini kabul etti. 

Sevim Konukman, zatürre teşhisi ile kaldırıldığı İstanbul Siyami Ersek hastanesinde bir süredir tedavi görmekteydi. Emekli öğretmen olan ve yaklaşık 40 yıldır da Aydınlık hareketi içinde yer alan Konukman, İşçi Partisi Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nde (ADD) yöneticilik yaptı.

Editör: Vitrin Haber