Durağan ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrası büyük hasar alan Akbel Köyü Camisi hızlı bir çalışmayla onarılarak tekrar ibadete açıldı. 

Büyük hasar gören ve kullanılamayacak duruma gelen cemi yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle bir an önce hizmete açılması, yöre halkının moral ve motivasyonuna da büyük katkı sağladı. Valimiz Dr.Ahmet Cengiz`in talimatıyla onarılan cami büyük bir katılımla ibadete açıldı.

Açılışa; AK Parti İstanbul Milletvekili Emekli Paşa Şirin Ünal, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Müftüsü Yalçın Topçu, Durağan Kaymakamı Davut Düzgün, Belediye Başkanı Ali Dalkılıç, Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek, İl Encümenleri Yılmaz Şahin, Mahmut Yurtseven, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Gültekin, İlçe Müftüsü Safi Çınar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Yalçın Topçu camilerin birleştirici mekânlar olduğunu belirterek; "Bizlerde bu gün yaralarımızı sarmaya çalışmaktayız ve bizi bir kılan, dolayısıyla bizi güçlü kılan camimizden başlamaktayız. Rabbim sabır ve şükrümüzü gereği gibi eda edebilenlerden eylesin. Yaklaşan Ramazanı memleketimizin refahına vesile eylesin. Bizlere Ramazan ayına bir hafta gibi bir zaman kala bu mabedi halkımızın hizmetine sunmamıza vesile olanlara teşekkürü borç biliriz" dedi

Editör: Vitrin Haber