Kent merkezinde sokakta yaralı bir kedi gören vatandaşlar, Sinop Belediyesi ekiplerine haber verdi. Ekiplerce bulunduğu yerden alınan kedi, özel bir veteriner kliniğine götürüldü. 

Klinikte, veteriner hekim Ceyhan Akdağ tarafından yapılan kontrolde, kedinin kaza sonucu sol ve sağ bacaklarıyla kalça kemiğinde kırıklar olduğu belirlendi. 
Kalça kemiğindeki kırık sebebiyle kısmı felç geçiren yavru kedi, bacaklarındaki kırıklar nedeniyle ise iki kez ameliyat edildi. 

"Şanslı" adı verildi 
Kedinin bakımını yapan Veteriner Hekim Ceyhan Akdağ gazetecilere yavrunun 6 aylık olmasından dolayı kalça kemiğindeki kırığın herhangi bir operasyona gerek kalmadan kaynadığını söyledi. 

"Şanslı"nın bacaklarındaki kırıklara ise müdahale etmek durumunda kaldıklarını anlatan Akdağ, kalça kemiğindeki yaralanmadan dolayı oluşan kısmi felcin kısa sürede düzelmesini beklediklerini vurguladı. 

Yaralı yavru kediye Sinop Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneğinin sahip çıktığını belirten Akdağ, "Kedimiz geçirdiği bir kaza sonucu buraya geldi. Elimizden geleni yaparak eski sağlığına kavuşturduk. Burada hayvansever vatandaşlara teşekkür etmek lazım. Onların destekleri oldu. Bir ay içinde tamamen iyileşmesi beklenen kedimizi sahiplenecek birilerini arıyoruz. Ağır bir kaza geçirmesine rağmen hayatta kalmayı başaran kediye "Şanslı" adını verdik. Şanslı artık yeni sahibini bekliyor" ifadesini kullandı. 

Akdağ, vatandaşların sokak hayvanlarına karşı gösterdikleri duyarlılığın mutluluk verici olduğunu da sözlerine ekledi.

"Kedicik babası" Ebu Hüreyre
En çok hadis rivayet eden sahabelerden olan Ebu Hüreyre'nin koyun eti alırken bulduğu kedi yavrularını elbisesinin eteğine koyup onlarla oynadığı için kendisine "Kedicik babası" anlamına gelen "Ebu Hüreyre" dendiği; Peygamber Efendimizin de sahabesine böyle hitap ettiğine dair rivayetler bulunuyor.
Editör: Vitrin Haber