Samsun'da yaşayan Sinoplular, birçok önemli konuda farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Geliri engelliler için kullanılmak üzere Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği tarafından Samsun Saren Otel'de yapılan programda renkli anlar yaşandı. 'Her Temas Bir İz Bırakır' sloganıyla gerçekleştirilen kadınlar matinesine katılan çok sayıda kadın, hem hasret giderdi hem de uzun süre doyasıya eğlendi. 


Organizasyon hakkında bilgi veren Samsun Sinoplular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal, sosyal dokunuşlara devam edeceklerini söyledi. Dernek olarak hiç bir siyasi amaç gütmediklerini yineleyen Kesimal, toplumun tüm kesimlerine birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kesimal: "Dernek olarak Sinopluları bir çatı altında toplamak, hayatlarını kolaylaştırmak, kültürümüzü yaşatmak ve hayatlara dokunmak başlıca görevimiz. Yakına geldikçe detaylar belirir. Resim uzaktaki gibi değildir. Bazen dokunmak gerekir. Seçim yapma şansınızın olmadığı durumlarda başka hayatlara istemsiz olarak dahil olmak kaçınılmazdır. Mütevazi olmak, haddini bilmek başkalarının haklarına riayet etmek, kibirli olmamak gibi düsturları önemseyen ve bunları yücelten bir kültürle Samsunda Yaşayan Sinoplular olarak bürokratlarımız , üyelerimiz ve hemşehrilerimizle hizmet insanı olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Hepimiz başka hayatları değiştirebilecek kadar güçlüyüz aslında. Bunu hatırlatmak istedim sadece. Bu gün engelli kardeşlerimiz için buradayız. Engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacağımız bu organizasyonda, bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle derneğimiz üyelerinin eşleri, bayan üyelerimiz ve misafirlerimizle birlikte hem böyle hayırlı bir işe imza attık, hem de yılın yorgunluğunu birlikte attık" dedi.


Matinede eğlencenin yanında yapılan çekilişte de çeşitli hediyeler takdim edildi. Ayancıklı iş adamı ve Tüm Sinoplu İş Adamları Yardımlaşma Derneği (TÜSİYAD) Genel Başkanı Mustafa Özalp'in hediye ettiği 60 çift terlik de yapılan çekilişle sahiplerini buldu.

Editör: Vitrin Haber