Önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Berber, memleketi Trabzon'un Sürmene ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bir süre önce yakalandığı mide kanseri nedeniyle 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümünde tedavi gören İsmet Berber, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İsmet Berber'in ölüm haberi, Sinop'ta ve üniversite camiasında büyük üzüntüye neden oldu.

Berber için memleketi Trabzon'un Sürmene ilçe merkezi Zahra Yalı Camisinde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Namaza; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Sezgin ve Prof. Dr. Ahmet Tabak, Üniversite Genel Sekreteri Mehmet Atlı, üniversitenin akademik ve edari personeli ile merhum Prof. Dr. İsmet Berber’in yakınları ve hemşehrileri katıldı.


ÖLMEMEK MÜMKÜN DEĞİL, AMA ÖLÜMSÜZLEŞMEK MÜMKÜN
Cenaze töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, değerli bir ilim adamını, değerli bir çalışma arkadaşını ebediyete uğurladıklarını ifade ederek; “Ölmemek mümkün değil ama ölümsüzleşmek mümkündür. Değerli bir bilim adamı olan Hocamızın yaptığı çalışmalarla ve kıymetli eşleri Şerife Hanım’ın yetiştireceği öğrencilerle, İnşallah amel defteri kapanmayacaktır. Bizlerde Üniversitemize büyük emekleri olan değerli bilim adamı Prof. Dr. İsmet Berber’in adını unutmayacağız, unutturmayacağız. Kıymetli Hocamıza Allah’tan rahmet, eş, dost, akraba ve yakınlarına başsağlığı dilerim” dedi.

Prof. Dr. İsmet Berber, kılınan cenaze namazı ardından Sürmene Merkez Mezarlığı aile kabristanlığında dualarla toprağa verildi.
Editör: Vitrin Haber