Geçtiğimiz hafta geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden, Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sedat Gönener, için anma töreni düzenlendi. 

Prof. Dr. Murat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programına; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Dr. Öğr. Üyesi Sayın Sedat Gönener’in annesi Sebahat Gönener, Eşi Esen Gönener, Kardeşi Doç. Dr. Demet Cabar, Oğulları Umut Uygar Gönener ve Kutay Gönener, Yeğeni Utku Gönener ile Üniversite Personeli katıldı.
Program, Sedat Gönener için İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. İsmail Işık tarafından gerçekleştirilen Kur’an–ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Ardından Dr. Öğr. Üyesi Sedat Gönener için Üniversite Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan sinevizyon filmi gösterildi, film izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
Anma töreninde bir konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sedat Gönener’i her zaman hayırla ve rahmetle anacaklarını belirterek, ailesi, sevenleri ve mesai arkadaşlarına baş sağlığı diledi.
 Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan da, Sedat Gönener ile uzun yıllara dayanan bir dostluğunun olduğunu belirterek onu her zaman beyefendi, dürüst ve şefkatli bir insan olarak hatırlayacağını ifade etti.

Ardından Dr. Öğr. Üyesi Sedat Gönener’in eşi Esen Gönener, Kardeşi Doç. Dr. Demet Cabar, Oğulları Umut Uygar Gönener ve Kutay Gönener, Yeğeni Utku Gönener, kayın biraderi Öğr. Gör. Hasan Cabar ve öğrencisi Arş. Gör. Uğur Özsandıkçı birer konuşma yaparak duygularını ve hatıralarını paylaştılar.

Duygu dolu anların yaşandığı konuşmaların ardından Sedat Gönener’in ailesi katılımcıların baş sağlığı dileklerini kabul etti.

Editör: Vitrin Haber